Amazon, İstifa Edip Kendi Dağıtım Ağlarını Kuracak Çalışanlarına 10 Bin Dolar Ödeyecek

35
5
1
0
0
E-ticaret devi Amazon, çalışanlarının istifa ederek kendi dağıtım ağlarını kurmaları karşılığında 10 bin dolar ve 3 aylık maaşlarını peşin olarak vereceklerini açıkladı. Açıklamaların üzerine pek çok çalışanın bu fikre sıcak baktığı, istifa etmeyi düşündükleri belirtildi.

Amazon, yaşanan sipariş yoğunluğu nedeniyle teslimatların daha hızlı gerçekleştirilebilmesi için çözüm aramaya devam ediyor. Hatta geçtiğimiz dönemde bu konuyla ilgili yeni girişimciler aradığını belirten Amazon, şimdi de çalışanlarının işlerinden ayrılıp kendi dağıtım ağlarını kurması için teşvik ediyor. Hatta bu teşvik o kadar büyük ki şirket, istifa eden çalışanlarına 10 bin dolar (yaklaşık 60 bin TL) ve 3 aylık maaşlarını peşin olarak vereceğini duyurdu. Amazon'un bu duyurusundan sonra pek çok çalışanın, konuya sıcak baktığı belirtildi.

Amazon Küresel Operasyonlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Clark, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Clark, dağıtım ağının genişletilmesi için pek çok kişinin başvuru yaptığını ve içlerinde çalışanlarının da olduğu ifade ederek, bazı çalışanların maddi durumunun bu girişim için uygun olmadığını öğrendiklerini, bunun sonucunda da çalışanlara maddi destek vermeye karar verdiklerini belirtti. Ülkemizde MNG Kargo, Aras Kargo, AGT ve Kolay Gelsin ile teslimatlarını gönderen e-ticaret devi, Amerika'da ise UPS ve FedEX ile çalışıyor. 

Başlatılan dağıtım ortaklığı kapsamında Amazon'un şu ana kadar 200 kişi veya kurumla anlaştığı bildirildi. Çalışanlarına da destek vereceğini açıklayan Amazon'un, böylelikle yıl sonuna kadar yüzlerce yeni anlaşma yapması bekleniyor. Yapılan bu girişimlerle birlikte Amazon, müşterilerine daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/abd/201905141039040415-amazondan-kendi-dagitim-servislerini-kurmak-isteyen-calisanlara-teklif-10-bin-dolar-ve-3-aylik-maas/
35
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
5
1
0
0