AMD: Yeni Nesil Threadripper ve Ryzen 9 3950X, Kasımda Geliyor

19
1
1
0
0
AMD, işlemcilerini eylülde piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak yeni yayınlanan bir bildiride bu tarih kasım olarak belirlendi. Bunun yanında AMD, aynı zaman zarfında yeni nesil işlemcileri de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Cuma günü geç saatlerde gelen beklenmeyen bir e-postayla AMD, en son Ryzen işlemcilerin bulunduğu durumu netleştirmek için bir bildiri yayınladı.

Bazı işlemcilerin piyasaya sürülmesi gecikecek

AMD, 16 çekirdekli Ryzen 9 3950X'in piyasaya sürülmesini geciktiriyor. Tam 16 çekirdekli amiral gemisi masaüstü işlemcileri eylül ayı için hazırlanmıştı; ancak kasım ayına kadar ertelendi. Şirkete göre, yoğun talep nedeniyle yeterli stok bulunabilmesi için zamana ihtiyaç duyuluyor.

Yeni nesil işlemciler geliyor

 Yeni nesil Threadripper işlemciler geliyor ve pazara da kasım ayında girecekler. Bu işlemciler en az 24 çekirdekli olacak. Böylece 12'den fazla çekirdekli tek soketli işlemciye ihtiyaç duyanlar, aralarından seçim yapabileceği çok sayıda seçenek bulacak.

AMD'den açıklama geldi

“Piyasadaki 3. nesil AMD Ryzen işlemcilerimiz için güçlü talebi karşılamaya odaklanıyoruz ve şimdi hem AMD Ryzen 9 3950X'i, hem de 3. Nesil AMD Ryzen Threadripper işlemci ailesinin ilk üyelerini piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Dünyanın ilk 16 çekirdekli mainstream masaüstü işlemcisine ve gelecek nesil üst düzey masaüstü işlemcilerine sahip olduğunuzda, beklemeye değeceğinden eminiz.”

16 çekirdeğin bir sonraki nesil Ryzen ile nasıl kesişeceğini görmek ilginç olacak. Siz de düşüncenizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.anandtech.com/show/14895/amd-next-gen-threadripper-and-ryzen-9-3950x-coming-november
19
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
0
0