Android Kullanıcılarını WhatsApp'tan SMS'e Geçirtecek RCS Hilesi

33
19
8
7
6
Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı RCS hizmeti, bir hile aracılığıyla kullanılabiliyor. Eğer bu rehberde anlatacağımız aşamalar sorunsuz bir şekilde tamamlanırsa sizde çok daha kaliteli bir SMS ve MMS uygulaması kullanabileceksiniz.

ABD merkezli teknoloji devi Google, bir süredir "RCS" isimli yeni bir sistem üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. RCS, telefonlarda klasik olarak kullanılan SMS ve MMS uygulamalarına farklı bir boyut katacak. Bu uygulamanın hayatımıza girmesiyle birlikte gönderdiğimiz SMS'ler, tıpkı WhatsApp'ta olduğu gibi daha akıllı bir hale gelecek. 

RCS'nin hizmete girmesiyle birlikte kullanıcılar, gruplar oluşturabilecekler ve oluşturulan bu gruplarda aynı anda SMS aracılığıyla mesajlaşabilecekler. Ayrıca kullanıcılar, kendilerine mesaj yazan kişileri de bu sistem sayesinde anlık olarak görebilecekler. Fakat Google, şu an için bu sistemden bir hayli uzak görünüyor çünkü çalışmalar uzunca bir süredir devam etse de özelliğe dair henüz ortaya çıkmış bir açıklama yok.

Google RCS

Şimdi yaşanan bir gelişme ise Google'ın bu hizmeti kullanıcılara sunmadan RCS hizmetinin kullanılabileceği bir hileyi gösteriyor. Bu hile tüketicilere, SMS uygulaması kullanmalarına rağmen yüksek kaliteli görüntü gönderebilmelerine, yazıyor bildirimlerinin alınmasına ve bunlar gibi daha pek çok yeni özelliğin kullanılabilmesi imkanlarını sunuyor. Ancak elbette her şeyin yolunda gitmesi gerekiyor.

Bir kişinin Reddit üzerinden paylaşmış olduğu bu hile yöntemi, uyumlu olan telefonların bazılarında başarılı olarak çalıştırılabilinmiş. Üstelik yapılan paylaşımda, ABD'de bulunan tüm operatörlerde bu hilenin kullanılabildiği ifade ediliyor. Yani bu özelliği test edenlere göre hangi operatörün kullanıldığının çok da bir önemi bulunmuyor.

Google RCS

Bu hileden yararlanabilmeniz için Google'ın "Mesajlar" uygulamasının son beta sürümüne erişim sağlamanız gerekiyor. Eğer Mesajlar uygulamasının beta sürecine dahil olur ve uygulama sürümünü 5.2'ye yükseltirseniz, sizler de bu hileyi kullanabilirsiniz. Ancak elbette özelliklerin aktif edilebilmesi için az da olsa şansa ihtiyacınızın olduğunu unutmayın. 

Hileyi uygulayabilmek için yapmanız gerekenler

  • İlk olarak burada bulunan bağlantıyı kullanın ve Mesajlar uygulamasının beta sürümüne dahil olun.
  • Beta sürüme dahil olduktan sonra uygulamanın beta sürümünü telefonunuza yükleyin. 
  • Wi-Fi bağlantınızı kapatın.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın ve uygulamanın düzgün çalıştığını doğrulayın.
  • Uygulamalarınızın listelendiği ayarlar menüsüne erişin. 
  • "Carrier Services" isimli uygulamaya girin. Eğer bu uygulamayı göremiyorsanız Google Play Store aracılığıyla indirin.
  • Uygulamaya girdikten sonra eğer karşınıza data kullanımıyla ilgili veriler geldi ise şu an için her şey yolunda gidiyor demektir.
  • Ayarlar menüsü içerisinden Mesajlar'ı bulun ve bugüne dek depolanmış olan verileri silin.
  • Google Play Store'a erişin ve "Activity Launcher" isimli uygulamayı indirin
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Mesajlar uygulamasını bulun. Uygulamanın alt menülerinin olduğunu göreceksiniz. Bu menüleri genişletin.
  • Alt menülerin arasında "Set RCS Flags" isimli bir bölüm göreceksiniz. Bu menüye girin.
  • "Set ACS Url" ismindeki seçeneğe tıklayın. Ardından da "http://rcs-acs-prod-us.sandbox.google.com/" seçeneğine dokunun.
  • Aynı sayfada yer alan "Set OTP Pattern" isimli seçeneğe tıklayın. "Your\sMessenger\sverification\scode\sis\sG-(\d{6})" ifadesi bulunan seçeneğe dokunun.
  • Ekranın alt kısmında bulunan "Apply" (Onayla, Kaydet) seçeneğine tıklayın. Ardından uygulamayı kapatın.
  • Telefonunuzun ayarlar bölümüne yeniden erişin. Mesajlar uygulamasını bulun ve "Durdurmaya Zorla" seçeneğine dokunun.
  • Mesajlar uygulamasına giriş yapın.

Her şey yolunda giderse Mesajlar uygulamasının değiştiğini uygulamayı çalıştırdığınız anda göreceksiniz. Eğer işlemler başarılı olduysa sizler de Mesajlar uygulamasını RSC özelliklerinin en azından bir kısmını kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu hile, RCS'nin hayatımıza neler katacağının bir ön izlemesidir. Eğer Google, bu hizmeti bir standart haline getirirse Android kullanıcıları, WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymayacaklar.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/10/27/android-rcs-messages-trick/?guccounter=1
33
19
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
33
19
8
7
6