Google, Android Telefonların Webcam Olarak Çalışmasını Sağlayacak Bir Özellik Çıkarabilir

17
0
0
0
0
Google, Android Telefonların Webcam Olarak Çalışmasını Sağlayacak Bir Özellik Çıkarabilir
Google'ın, akıllı telefonlara kullanıcıları oldukça memnun edecek bir özellik getirebileceği ortaya çıktı. Buna göre yakında, telefonları üçüncü taraf uygulamaya gerek olmadan webcam olarak kullanmak mümkün olabilir.

Bilgisayarlarımızda yer alan webcam’ler, artık görüntülü görüşmelerin iyice yaygınlaştığı şu günlerde büyük önem taşıyor. Ancak bu kameraların pek de iyi olmadığını biliyoruz. Birçok insan, bunun yerine ekstra kameralar alıyor. Bazıları ise üçüncü taraf uygulamalar yoluyla telefonlarını webcam olarak kullanıyor. Ayrıca iPhone’lar da MacBook’larda webcam özelliği ile çalışabiliyor.

Şimdi ise çıkan söylentiler, Google’ın bu konuda bir hamle yapabileceğini gösteriyor. Buna göre teknoloji devi, akıllı telefonlarınızın bilgisayarlarınızda webcam olarak kullanılmasına olanak tanıyacak bir işlev geliştiriyor.

Özellik gerçekten gelirse üçüncü taraf uygulamalara olan ihtiyaç ortadan kalkacak

Google’ın şu ana kadar sunduğu en iyi özelliklerden biri olma potansiyeline sahip olan yeni özellik, Android paylaşımlarıyla tanınan Mishaal Rahman tarafından fark edildi. Android uzmanı, Google’ın açık kaynaklı geliştirme projesi Android Açık Kaynak Projesi’nde (AOSP) bu hizmeti fark etti.

Rahman, Android’in hâlihazırda üçüncü taraf uygulamalar yoluyla telefonların kamera olarak kullanılabildiğini söylerken şimdi ise UVC (USB video aygıtı sınıfı) cihazı olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Bu da cihazlarda direkt olarak bu özelliğin yer alacağını, üçüncü taraf yazılım ihtiyacının tamamen kalkabileceğini gösteriyor.

Ayrıca, özelliğin video verilerinin gönderilmesini sağlayan standart UVC modunu destekleyen akıllı telefonlarda gelebileceği de belirtiliyor. Google’ın özelliği gerçekten getirip getirmeyeceğini henüz bilemiyoruz. Ancak gerçekleşirse, kullanıcılardan büyük beğeni toplayabileceğini tahmin etmek zor değil.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2023/02/03/google-could-add-smartphone-as-a-webcam-feature/
17
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
0
0
0
0