Google ve Samsung'un "Ortak" Sağlık Uygulaması Health Connect, Android 14 ile Tüm Telefonlara Geliyor

15
6
0
0
0
Apple’dan sağlık uygulamaları alanında geride kalmak istemeyen Samsung ve Google, ortak geliştirdikleri Health Connect isimli uygulamayı Android 14 ile birlikte yüklü gelen uygulamalardan biri haline getirecek.

Akıllı telefonlar artık mesaj atmak, arama yapmak ve fotoğraf/video çekmekten çok daha fazlasını yapabiliyor. Tüketiciler, hemen her yeni özelliği kullanabilmek istiyor. En çok talep edilen özelliklerden biri olan sağlık uygulamaları, Google ve Samsung’u geçtiğimiz aylarda ortak bir uygulama için harekete geçirmişti.

Yıllardır özellikle Apple ile ciddi bir rekabet içerisinde olan iki dev, güçlerini Health Connect isimli uygulama için bir araya getirdi. Health Connect sayesinde sağlık ve fitness durumunuzu tek bir noktada toplayıp diğer uygulamalarla paylaşabilmenizi amaçlayan Samsung ve Google, bu uygulamayı Android 14 ile birlikte yüklü gelen uygulamalar arasına katmaya hazırlanıyor.

Tüm sağlık verilerinizi tek bir yere toplayacak

health connect

Health Connect, şu anda beta testleri aşamasında ve yalnızca 11 uygulama tarafından destekleniyor. Bu uygulamalar arasında Fitbit, Google Fit, Samsung Health ve Flo gibi alanında bilinen uygulamalar yer alıyor. Apple’ın iPhone ve Apple Watch’lardaki sağlık ve fitness özellikleri sık sık olumlu haberlerle gündeme geliyor olsa da, Android için böyle bir durum söz konusu değil. Özellikle Watch OS’un sahip olduğu sağlık verisi ve fitness bilgisi işleme özelliği, Google Watch’larda herhangi bir karşılığı olmayan özellikler arasında yer alıyor. 

Aslında Health Connect'i kendi başına çalışan bir uygulama olarak tanımlamak yanlış olur. Kendisi daha çok sağlık ve spor uygulamalarınız arasında köprü görevi gören bir uygulama. Health Connect ile birbirine bağladığınız uygulamalar sürekli olarak birbirleriyle haberleşerek tüm sağlık ve spor verilerinizi bir araya toplayacak. Ayrıca uygulamanın açık kaynak kodları da tüm geliştiricilerin kullanımına açıldı. Bu sayede yeni bir uygulama geliştiren bağımsız geliştiriciler bile bu köprü hizmetinden yararlanabilecek. 

Health Connect’in Android 14’te yüklü gelecek olması, Google’ın mobil işletim sistemini kullanan tüm akıllı telefon ve aksesuar üreticilerinin, Wear OS ve Android’de bu özelliğe hemen erişebilmesini sağlayacak. Samsung, Xiaomi, Realme gibi firmalar da bu özellikleri kendi cihazlarında sorunsuz bir şekilde kullanabilecek. Böylece kullanıcılar, sağlık verilerinin kaybolması riskinden korunmuş olacak ve aynı veri her cihazda kullanılabilecek. Ayrıca Health Connect uygulamasını şu anda Play Store üzerinden indirerek şimdiden kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/12/25/android-14-will-natively-integrate-health-connect-functions/
15
6
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
6
0
0
0