Android Telefonları Nintendo Switch'e Dönüştüren Uygulama Yayınlandı: Başlasın Telefondan Zelda: Breath of The Wild Keyfi...

8
4
2
1
0
Nintendo Switch oyunlarını Android telefonlarda oynamanızı sağlayan Yuzu, kullanıma sunuldu. Henüz erken aşamada olan uygulama, mükemmel olmasa da umut vadediyor.

Türkiye'de pek görmesek de dünyanın pek çok yerinde popüler oyun konsolları arasında yer alan Nintendo Switch'in oyunlarını Android telefonlarda oynamanızı sağlayan bir yazılım geliştirildi. "Yuzu" olarak isimlendirilen ve henüz erken aşamada olan bu yazılımı kullanarak, Android telefonunuzu adeta bir Nintendo Switch'e dönüştürebiliyorsunuz. Uygulama kararlı sürüm haline geldiğinde, mobil oyun tutkunları için yepyeni bir dönem başlamış olacak gibi görünüyor.

Yuzu, en basit anlatımı ile Nintendo Switch oyunları için tasarlanmış olan bir emülatör. Dikkat çekici özellikler sunan uygulama, şimdilik mükemmel olmasa da gelecek için umut vadediyor. Google Play Store'da hem ücretsiz hem de 119,99 TL karşılığında satın alabileceğiniz iki sürüm bulunuyor. Early Access isimli ücretli sürüm, geliştirici ekibin test aşaması için sunduğu özellikleri değiştirmenize de imkan tanıyor.

Yuzu, Android telefonlarda işte böyle görünüyor

Yuzu

Yuzu, Nintendo Switch'teki butonların hepsine ev sahipliği yapıyor. Ancak bu demek değil ki Nintendo Switch'in tüm özellikleri Yuzu'da bulunuyor. Henüz erken aşamada olan uygulama, el konsolunun sunduğu bazı yeteneklerden oldukça uzak. Ayrıca iş performansa geldiği zaman da Yuzu, şu an için bekleneni sunamıyor. Ancak geliştirici ekip, performans üzerinde çalıştığını ve gelecekte daha iyi bir noktaya gelineceğini açıkladı.

Yuzu'yu kullanabilmek için Qualcomm Snapdragon 865 veya daha güçlü olan işlemciyle donatılmış bir Android telefona ihtiyacınız var. Öte yandan; telefonunuzda en az 8 GB RAM kapasitesi bulunmalı. Son olarak; cihazınız önceki gereksinimlere ek olarak Android 11 veya daha yeni bir sürümle çalışıyorsa, Yuzu'yu siz de sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Yuzu'da test edilen bazı oyunlar için verilen performans sonuçları şöyle

yuzu performans

Yukarıda, geliştirici ekip tarafından bir tablo görüyorsunuz. Bu tabloda Samsung Galaxy S23 ve Samsung Galaxy S20 FE 5G'nin oyun testleri bulunuyor. Nintendo Switch ekosistemindeki en popüler oyunlardan bir tanesi olan The Legend of Zelda: Breath of The Wild, bu emülatörde ne yazık ki 20 fps ancak verebiliyor. Ancak  The Legend of Zelda: Skyward Sword HD gibi daha eski oyunlara baktığımızda, 60 fps görüntü alınabildiğine şahitlik ediyoruz.

Dilerseniz siz de Yuzu'yu akıllı telefonunuza indirip, kullanmaya başlayabilirsiniz. Ücretsiz sürüme ulaşmak için burada, 119,99 TL karşılığında satın alabileceğiniz Early Access sürüm içinse buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

8
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
2
1
0