30
7
3
2
2

Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü AirPods Pro, gerek tasarımı, gerekse de fiyatıyla çok konuşuldu. Bizim de bir süredir inceleme şansı bulduğumuz bu kulaklık, aktif gürültü engelleme, 5 dk şarjla 1 saat müzik dinleme gibi özellikler sunuyor. Tüm bu özellikler hoş şeyler olsa da ortada can sıkıcı noktalar da yer alıyor. Bu can sıkıcı noktaların başında elbette fiyatı geliyor, ancak karşımıza çıkan tek sorun abartılı fiyat politikası değil. Apple AirPods, sağlık gibi noktalarda da kullanıcılara sıkıntı yaratabilir. 

Bugünkü videomuzda sizlere Apple’ın yeni kulaklığı AirPods Pro’yu almamanız için 4 sebepten bahsedeceğiz. Bu bahsedeceğimiz şeylerin bazıları sadece AirPods Pro için değil kulak içi kulaklıkların genelinde yaşanan sorunlar.

Can Yakan Fiyat Politikası

Apple’ın sattığı ürünlerin tamamında yaşanan bir sorun olan fiyat politikası, AirPods Pro ile iyice tavan yapmış durumda. 2000 TL gibi bir fiyata satılan bu kulaklık, piyasadaki benzer kulaklıkların kalitesi ve fiyatıyla karşılaştığında açıkça “absürd” bir fiyat politikası ile karşımıza çıkıyor. AirPods Pro’da kaliteli bir müzik dinlemek için sesi açmanız gerekiyor ve bunu yaptığınızda da tiz bölgelerde patlamalara sebep oluyor. 2000 TL verdiğiniz bir kulaklıktan bunları duymak da normal olarak can sıkıcı olabiliyor.

Kısayollar

Apple, AirPods Pro’ların üzerine bazı kısayol tuşları ekledi. Bu sistemle birlikte, kulaklığın uç kısmına dokunduğunuzda belirli komutları verebiliyorsunuz, ancak bu komutları vermek pratikte bazı sıkıntılara yol açıyor. Bu sistemi kullanmanın zorluğunun dışında kulaklığa dokunduğunuzda kulağa oturuşunu değiştiriyor ve kulağınızdan düşmesine neden olabiliyorsunuz. Günlük kullanımda böyle bir şey son derece can sıkıcı gözüküyor.

Gürültü Önleyici özellik

Evet, görünüşte son derece işlevsel bir özellik. Ancak, Apple bunu yaparken çok da başarılı bir iş çıkaramamış. Gürültü önleyici aktif edildiği zaman kulaklığın derinlik ve bass kalitesinde kayıplar yaşanıyor. Bu kayıplar belki 100 TL’lik bir kulaklık için kabul edilebilir, ancak bu kadar pahalı bir üründe daha kaliteli bir işin çıkmasını bekliyorduk. Bu noktada Sony’nin kulaklıkları çok daha başarılı gözüküyor.

En Önemli Konu: Sağlık

Evet, geldik en önemli konuya. Apple AirPods Pro, kulakiçi bir kulaklık olmasından ve çok yüksek dB değerine ulaşmasından dolayı kulak sağlığınızı da kötü etkiliyor. Kulaklarımız, normalde sesi açık ortamdan alırlar, dış kulağımız ise dışarıdan gelen sesi çeşitli açılarla iç kulağa gönderir. Bu tarz kulaklıklarda ise dış kulağı oyunun dışına itip direkt iç kulağa gönderiyoruz. Ses çok yüksek olduğu zamanlarda ise bu işitme kaybına neden olabiliyor. 

Sonuç?

Apple, kendinden bekleneni yaparak karşımıza AirPods Pro’yu çıkardı. Evet tasarımsal olarak hoş görünüyor, ancak kullanılabilirliği ve performansı açısından baktığımızda 2000 TL’lik bir performansın çok altında kalıyor. Apple AirPods Pro yerine Sennheiser’ın hem daha uygun hem de bu işi çok daha iyi yapan kulaklıklarını önerebiliriz. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile başbaşa bırakıyorum. Herkese iyi seyirler.

30
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
2
2