Apple AirPods Sevkiyatı, Yoğun Talep Üzerine İki Katına Çıktı

19
9
2
1
0
İlk AirPods örneğini 2016'da çıkaran Apple, bu sene çıkarmış olduğu ikinci nesil AirPods ürünü ile büyük hasılat başarısı sağladı. Sevkiyatı iki katına çıkaran şirket, rakiplerine açık ara fark atarak pazar payının yarısına sahip oldu.

Apple Watch ve AirPods'un başarısı, Apple'ın giyilebilir aksesuar kategorisini arşa yükselten iki ürün olarak biliniyor. Kategorinin başını çeken Apple Watch, Dünya'nın en popüler akıllı saatiyken hemen arkasından gelen AirPods, Dünya'nın en popüler kulaklığı oldu. Şirketin giyilebilir aksesuar bölümü, %54'lük dev bir artışla; 6.52 milyar dolar hasılata ulaşldığını bildirdi. Bugün Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde, şirketin üretim planları hakkında bilgisi olan anonim bireylerin aktardığına göre Apple, kablosuz aksesuar sevkiyatını iki katına, 60 milyon birime çıkaracak. Haberde aynı zamanda, daha pahalı olan; 249 dolarlık AirPods Pro'nun, tüm beklentileri aşarak kayda değer bir başarı elde ettiğinin de altı çizildi.

Yeni versiyonun özellikleri neler?

airpods pro

Geçen ay beğeniye sunulan yüksek kaliteye sahip AirPods Pro; su geçirmezlik ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. Aynı zamanda kulaklık, değiştirilebilir 3 ayrı tip silikon başlığa sahip. Bu sayede kullanıcılar, kendilerine uygun başlığı seçip, kulaklığı kendilerine en uygun şekilde kullanabilecekler. 

Kullanıcılar, transparan modda iken dışarıdan gelen sesleri de rahatlıkla duyabilecekler. Böylelikle gerektiğinde tek kulaklığı çıkarma eylemine artık gerek kalmayacak. Gürültü azaltma modunda ise içe dönük ve dışa dönük mikrofonlar iç ve dış sesleri saptayacak ve bu sesler cihazdaki anti-noise teknolojisi ile etkisiz hale getirilecek. Kulaklığın üzerindeki sensör kullanılarak transparan mod ve gürültü azaltma profilleri seçilebilecek ya da bu iki özellik kapatılabilecek. 

Apple, ikinci çeyrekte işitilebilir kategorisinin %50.2'sine hakimdi

Apple'ın internet sitesinden kulaklıkları sipariş edenler, ürünlerin sevkiyatı için 2 ya da 3 hafta beklemek durumundalar. Bu sırada AirPods üretimi için çalışan fason imalat çalışanları, tam gaz bir çalışma içerisindeler. Ürünü üretmek için Apple'dan anlaşma koparmak isteyen diğer şirketler ise fabrikalarının teknik özelliklerini geliştirmekle meşguller. Şu anda ürünün imalatı iki tane Çin'de (Luxshare Precision Industry Co. ve Goertek) ve bir tane Tayvan'da (Inventec Corp) olmak üzere üç şirkete ait. Çin'den sevkiyatı yapılan ürünler ABD'nin Çin'den gelen bazı ürünlere uyguladığı ithalat vergisine tabiler.

IDC'ye göre yılın ikinci çeyreğinde Apple, işitilebilir cihazlar marketinin %50.2'sine hakim olarak kategoride liderdi. Kategoride ikinci sırada yer alan rakibi, Apple'ın yüzdesine çok uzak kalan %10.2 pazar payı ile Samsung'du. Apple, tam kablosuz sektöründe Sony, Google, Amazon ve Microsoft’un çıkacak olan Surface Earbuds’ı ile rekabet ediyor. Bu kategori, tamamen kablosuz kulaklıkları kapsıyor. Gerçek kablosuz ve kablosuz arasındaki farkı Google'ın Pixel kulaklıkları ve yeni çıkacak kulaklıklarına bakarak görebilirsiniz.

Counterpoint analisti Pavel Naiya, "Apple'ın rakiplerine sağlamış olduğu üstünlüğün bir nedeni de tam kablosuz kategorisinin, kullanım kolaylığı, ses kalitesi, taşınabilirlik gibi nedenlerden dolayı kablosuz kulaklıklara tercih edilmesi." açıklamalarında bulundu. Apple'ın Beats Powebeats Pro ürünü listede beşinci iken Samsung Galaxy Buds üçüncü ve Sony'nin tam kablosuz kulaklığı dördüncü oldu. Bir ankete göre kullanıcıların %57'si tam kablosuz aksesuar kategorisinde birincil tercih olarak AirPods'u görüyor.

Apple, OG AirPods'u 2016'da satışa çıkarmıştı. İkinci nesil AirPods ise geçtiğimiz mart ayında piyasaya sürüldü. 159 dolardan fiyatlandırılan ve bir adet kablosuz şarj cihazı ile birlikte gelecek ürün, Siri uygulamasını destekleyecek H1 çip de barındırıyor. Çip, aynı zamanda AirPods Pro versiyonunda da olacak.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Strong-demand-will-result-in-a-doubling-of-AirPods-shipments-this-year_id120592
19
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
9
2
1
0