Apple'ın Yeni Kulaklığı AirPods Pro'nun En Önemli 6 Özelliği

50
17
7
6
3
Geçtiğimiz günlerde teknoloji devi Apple, yeni kablosuz kulaklığı AirPods Pro'yu tanıttı. Peki AirPods Pro'yu diğer kulaklıklardan ayıran en önemli özellikler neler? İşte karşınızda AirPods Pro'ların en önemli özellikleri.

Apple’ın 4 gün önce tanıttığı AirPods Pro kulaklıkları, şirketin çıkardığı en son ürün olarak karşımıza gelmişti fakat kulaklıklar, özellikle fiyatıyla ve görünümüyle diğer AirPods kulaklıklarından bir hayli farklıydı. Sosyal medyada en çok saç kurutma makinesine benzetilen kulaklıklar, ABD’de 249 dolardan ve ülkemizde 1.899 TL’den satışa çıkacak.

Elbette konumuz kulaklıkların fiyatı veya görünümü değil, işlevselliği. Apple’ın AirPods Pro kulaklıkları, şirket bünyesinde Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip olan tek kulaklık olarak çıktı. Peki bu kulaklıkların bilmeniz gereken en önemli özellikleri neler? Gelin birlikte sayalım.

1. Kulaklıkların kurulumu, kutuyu açmak kadar kolay:

apple airpods pro

Apple’ı Apple yapan şey, bildiğiniz üzere yazılımdır. Şirket, kendi cihazlarını birbirleriyle bağlayabilmek için inanılmaz kolaylıklar sunuyor. Üçüncü parti Bluetooth kulaklıkları bağlamak içinse telefonunuzun ayarlarına girip karşınızdaki listeden kulaklığı seçmeniz gerekiyor.

Bu durum AirPods Pro için geçerli değil. Kulaklıklarınızın bulunduğu kutuyu açar açmaz iPhone’unuz kutunun açılışını gösteren bir animasyon gösteriyor. Kulaklığı cihazınızla bağlamak istediğinizi onayladıktan sonra kurulum ekranı, yeni özellikler konusunda size birkaç bilgi veriyor. İlk kurulum işlemi yalnızca 1 dakika sürüyor ve yalnızca bir yere basıyorsunuz.

2. Siri’ye mesajlarınızı okutabiliyorsunuz:

airpods pro siri

Siri’nin mesaj okuma özelliğini henüz telefonunuza kurmadıysanız AirPods Pro’larınızı kurarken bu özelliği de aktif hâle getirebilirsiniz. Tabii mesaj okuma özelliği hakkında bir hatırlatma yapmakta fayda var; bu özellik, yalnızca telefonunuzun ekranına bakmadığınız zamanlarda çalışıyor.

3. Aktif Gürültü Engelleme’yi kullanmak için iki AirPods Pro’yu da kullanmanıza gerek yok:

airpods pro apple

Kulağınızda AirPods Pro kulaklıklarının yalnızca biri takılı haldeyse normalde gürültü engelleme özelliği çalışmaz. Dolayısıyla takılı olan AirPods kulaklığınız Şeffaflık Modu'na geçer ancak bu durumu telefonunuz ayarlarından değiştirebilirsiniz. Yalnızca Ayarlar > Erişilebilirlik > AirPods sekmesine gidin ve ilgili Gürültü Engelleme Ayarı'nı aktif edin.

4. Şeffaflık Modu, tüm gün takabilmeniz için çok önemli:

airpods pro apple

Apple, AirPods Pro kulaklıklarınızı en azından birkaç saat boyunca şarjı bitene kadar takabilin istiyor fakat gürültü engelleme özelliği aktifken karşılaştığınız birisiyle sohbet edebilmek, karşınızdaki bağırmadıkça imkânsız gibi bir şey. AirPods Pro’larda bulunan Şeffaflık Modu sayesinde ise kulaklıklarınızı çıkarmakla uğraşmadan normal ses seviyesinde sohbet edebilirsiniz.

5. Kulaklık uçlarının kulağınıza uyup uymadığını kontrol edebilirsiniz:

airpods pro

Bahsettiğimiz gibi Apple, bu kulaklıkları olabildiğince uzun takmanızı istiyor ancak kulaklık uçları çok büyük olursa sizi rahatsız edecektir. Aynı şekilde uçlar, çok küçük olursa kulaklıklar kulağınızı kapatmadığından dışarıdan ses duyacaksınız ve gürültü engellemenin bir işlevselliği kalmayacak.

Elbette bunu da telefon ayarlarınızdan engelleyebilirsiniz. Ayarlar > Bluetooth sekmesine gidin ve AirPods Pro’nun yanında bulunan ikona tıklayın. Ardından kulaklıkların kulağınıza tam olarak uyup uymadığını anlamanıza yarayacak testi yapabilirsiniz.

6. İsterseniz normal AirPods gibi kullanabilirsiniz:

airpods pro

Kulaklıklardaki Aktif Gürültü Engelleme özelliğinden ve Şeffaflık Modu'ndan istediğinizi alamadıysanız telefonunuzun kontrol menüsünden bunu da değiştirebilirsiniz. AirPods kulaklıklarınız çalışıyorken ses kontrol butonuna basılı tutun. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda Aktif Gürültü Engelleme, Şeffaflık Modu ya da Kapalı seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

AirPods Pro'ların önemli özelliklerini listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de favori özelliğinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/anthonykarcz/2019/10/31/7-facts-and-1-lie-about-apple-airpods-pro/#4f563bc7745f
50
17
7
6
3
Emoji İle Tepki Ver
50
17
7
6
3