Yeni Apple AirPods Pro'nun 'Tek Kullanımlık' Olduğu Ortaya Çıktı

115
47
7
6
4
Apple'ın yeni kablosuz kulaklıkları parçalarına ayrıldı. Yapılan işlemlerin sonucunda AirPods Pro'ların batarya ömrü sona erdiğinde tamir edilemediği ve 'çöp' olduğu anlaşıldı.

ABD merkezli teknoloji devi Applebirkaç gün önce yeni nesil kablosuz kulaklığı "AirPods Pro"yu tanıttı. Tanıtımların ardından ABD pazarına giriş yapan ürün, şu sıralar ise teknik eleştirmenlerin odak noktası olmuş durumda. Teknolojiyle ilgilenen herkes şu sıralar, Apple'ın yeni kablosuz kulaklığına sahip olmak ve bu ürünün tüketicilere neler sunabildiğini göstermek istiyor.

AirPods Pro'yu keşfetmek isteyen şirketlerden bir tanesi de iFixit oldu. Şirket, diğer Apple ürünlerinde yaptığı geleneğini bozmadı ve yeni AirPods Pro'yu parçalarına ayırdı. iFixit tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Apple'ın yeni kablosuz kulaklıklarının "tek kullanımlık" olduğu ortaya çıktı. Dilerseniz şimdi, iFixit'in parçalarına ayırdığı AirPods Pro'ya yakından bakalım.

AirPods Pro

Apple'ın yeni kablosuz kulaklıkları parçalarına ayrıldığı zaman yukarıdaki gibi görünüyor. Ancak ne var ki AirPods Pro, parçalarına ayrıldığı zaman bir daha toparlanamıyor. Ayrıca bu kulaklığın pili de değiştirilemiyor. İşte iFixit de tam olarak bu yüzden AirPods Pro'yu tek kullanımlık olarak nitelendiriyor. 

iFixit tarafından yapılan bu parçalarına ayırma işlemi, Apple'ın yeni kulaklıklarının bazı özelliklerini de gözler önüne seriyor. Öyle ki AirPods Pro, gürültü engelleme ve içe dönük mikrofon gibi bazı özelliklere sahip. Bu da kulaklıklara ek bir ağırlık kazandırıyor. Bu özelliklerin sağlanabilmesi için normalden farklı donanımsal parçalar kullanan şirket, AirPods Pro'yu AirPods'a oranla 3'te 1'i kadar daha ağır bir hale getirmiş durumda.

AirPods Pro

Parçalarına ayırma işleminin ortaya çıkarttığı bir diğer özellik ise AirPods Pro'nun batarya özellikleri. Öyle ki Apple, AirPods Pro'nun bataryasını kulaklığın içerisine lehimlemiş durumda. Bu da tüketicilerin, pil ömrünü tamamladığı zaman yeni pil takmasını engelliyor. Ancak Apple'ın ezeli rakiplerinden Samsung, son kablosuz kulaklığında böyle bir duruma imkan tanımıştı.

Yapılan bu çalışmaların sonucunda 249 dolar (Türkiye fiyatı 1.899 TL) karşılığında satın alınabilecek AirPods Pro'ların, sadece belirli bir süreliğine kullanılabileceğini anlayabiliyoruz. Bu durumun Apple da farkında ve Airpods Pro'nun geri dönüşümü sağlamak için bir program başlattı. Bu program kapsamında Airpods Pro'lar yenileriyle değiştirilmek istendiğinde yüzde 49'luk bir geri ödeme sunuluyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/10/31/20941467/airpods-pro-ifixit-teardown-repair-disposable-battery-replacement
115
47
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
115
47
7
6
4