Apple Arcade'in Olası Fiyatı Ortaya Çıktı: İlk Ay Ücretsiz Olabilir

15
6
2
1
1
Oyun dünyası bulut oyunculuk üzerine yoğunlaşmış olsa da mobil oyun dünyası, abonelik sistemine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Zira Apple, App Store tabanlı abonelik servisi Apple Arcade'i hizmete sunmak için gün sayıyor.

Apple, bu yılın mart ayında Apple Arcade isimli oyun abonelik sistemini duyurmuştu. Apple'ın bu sene içerisinde 100'ün üzerinde oyunla kullanıcılara sunulması beklenen hizmeti Apple Arcade; iPhone, iPad, Mac ve Apple TV'lerde kullanılabilecek. Bu zamana kadar hizmetin ücreti konusunda herhangi bir fikrimiz yoktu ancak ortaya çıkan yeni bilgilerin sonucunda fiyat konusunda bir fikrimiz olmaya başladı.

Apple Arcade'in erken erişim programına dahil olan 9to5Mac'in haberine göre Apple'ın yeni oyun abonelik ücreti aylık 4,99 dolar olarak belirlenmiş durumda. Aylık abonelik ücreti sonucunda kullanıcılar, Apple Arcade'i kullanarak App Store'da bulunan ücretli oyunlara erişim sağlayabilecek.

apple

Apple, bu zamana kadar kendi hizmetini kendi çalışanlarına aylık 0,49 dolar gibi bir ücret karşılığında açmıştı. Apple Arcade, hizmeti satın alan kişiler için bir ay ücretsiz olacak ve uygulamalar içerisinde ek ücretler ya da reklamları kullanıcılara yansıtmayacak.

apple arcade

App Store uygulamasının API'lerini inceleyerek fiyat detaylarına ulaşan 9to5Mac, bir kampanya mesajı aracılığıyla aboneliğin ücretine ulaştığını belirtti. Abonelik aynı zamanda 'Family Sharing' özelliğini kullanan ailelerde herkes tarafından kullanılabilecek. Tabii ki fiyatın değişebileceği kampanya mesajında belirtiliyor.

Apple'ın 10 Eylül tarihinde yeni iPhone'larını tanıtacağı lansmanı gerçekleştirmesi bekleniyor. Apple aynı zamanda bu etkinlikle birlikte Apple Arcade'in çıkış tarihini ve ücretini açıklayabilir. Daha fazla bilgiyi lansman tarihi yaklaştıkça sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/games/news/apple-arcade-game-subscription-service-price-5-per-month-free-trial-2087844
15
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
2
1
1