Çift Ekrana Sahip Bir iPhone Konsepti Ortaya Çıktı (Video)

40
10
10
2
1
Tam ekranlı akıllı telefonlar çıkmadan önce müşterilerine büyük ekranlar sunmak isteyen telefon üreticileri klavyenin arka tarafta yer aldığı kızaklı telefonlar tasarlamıştı. İşte buna benzer bir konsept tasarım iPhone için de ortaya çıktı.

iPhone öncesi zamanlarda, telefonların fiziksel tuş takımlarının olduğu dönemlerde, tüm ekranın kullanılabilmesi için klavyenin kızaklı olması gerekiyor ve kullanılacağı zamanlarda arka taraftan kaydırılması gerekiyordu. Böylece telefonlar yatay modda kullanılabiliyordu.

İşte buna benzer kızaklı iPhone konsept tasarım videosu ortaya çıktı. Tabii bu tasarımda fiziksel bir klavye bulunmuyor. Ancak hoş bir klavye oldukça kullanışlı olabilirdi. Bir yandan klavyeyle yazı yazarken diğer yandan ana ekrandan izlediğiniz şeye devam edebilirdiniz.

Kızaklı iPhone konsepti

çift ekranlı iphone

Oldukça düşük çözünürlüğe sahip bu konsept videosunda, yukarıda söylediğimizin aksine ana ekranda video oynatılırken arka tarafta bulunan ekranda video oynatma kontrol paneli yer alıyor.

Tabii bu tasarım, Apple’ın pek de hayata geçirmek isteyeceği bir konsept değil. Aksine, şirket tam tersi yönde ilerliyor, daha az hareket eden parçalarla cihazlarını daha minimalist hale getirmeye çalışıyor. Bunun örneklerinden bir tanesi de “Home” butonu. İlk başta mekanik olan bu buton, ilerleyen yıllarda sabit hale getirilmiş ardından Face ID ile yer değiştirilmişti. Dolayısıyla şirketin bu tarz karmaşık tasarımlara el atması pek muhtemel gözükmüyor.

Daha az karmaşık tasarımlar konusunda katlanabilir ekranları hariç tutabiliriz. Apple da en nihayetinde bir tür katlanabilir tasarıma sahip olan iPhone çıkaracaktır. Samsung, Galaxy Fold ile bu yola girip oldukça engebeli bir yoldan geçse de bu iş için biraz erken giriştiğini söylemek mümkün.

Ancak katlanabilir ekranların kaçınılmaz olduğunu da söyleyebiliriz. Hem geniş ekranlara sahip hem de ceplere sığacak kadar küçülebilecek olan güvenilir cihazlar raflardaki yerini almaya başladığında katlanabilir telefonlar da akıllı telefon dünyasının kaçınılmazları arasında yerini alacaktır.

Sizin bu kızaklı iPhone konsepti hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce Apple, bu tarz bir tasarım denemeli mi? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/11/13/dual-display-iphone/
40
10
10
2
1
Emoji İle Tepki Ver
40
10
10
2
1