Apple, Gözünü Intel’in Akıllı Telefon Modem Departmanına Dikti

6
5
4
4
1
ABD’li teknoloji devi Apple, Intel’in akıllı telefonlar için bağlantı modemleri üreten departmanını satın almayı planlıyor.

Apple, son dönemde idari olarak oldukça hareketli bir süreçten geçiyor. Qualcomm ile patentler nedeniyle mahkemelik olan firma, Intel’in akıllı telefonlar için modem üreten departmanını satın almayı amaçlıyor. Gelen bilgilerde görüşmelerin geldiği nokta bilinmiyor.

Intel, 1.4 milyar dolara Infineon’u satın aldıktan sonra Almanya operasyonunu önemli ölçüde büyütmüştü. Bu nedenle Apple, bu departmanın ve Almanya’daki genç ve yetenekli iş gücüne erişmenin peşinde.

Intel, firmanın 5G akıllı telefon modemi işine epey ilgi gösterdiğini açıklamıştı. Daha önce, dışarıdan uzmanlar kiralayarak 5G konusunda yol haritası çıkaran Intel, oldukça değerli ve geniş bir portfolyo oluşturmayı başarmıştı.

Apple, 5G konusunda rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Bu departmanı satın alarak hem çip patentlerine hem de yetişmiş elemanlara kavuşmayı amaçlayan Apple, Qualcomm’a karşı da elini güçlendirecek. Intel hali hazırda 5G pazarından çekilmeyi planlıyor. Bu nedenle olası bir anlaşma, her iki firmanın da işine gelecektir.

Kaynak : https://www.thurrott.com/apple/208444/apple-reportedly-wants-to-buy-intels-smartphone-modem-business
6
5
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
6
5
4
4
1