Apple’ın iPhonelarda Kullanılacak OLED Ekranlar İçin LG ile Anlaştığı Ortaya Çıktı

28
11
7
1
1
Son zamanlarda Apple’ın kendi cihazlarında kullanacağı OLED ekranlar için Samsung ile anlaşacağını görmüştük. Etrafta dolanan bir söylentiye göre Apple’ın OLED ekran tedarikçisi yalnızca Samsung olmayacak.

OLED ekranlar, özellikle mobil cihazlarda sıkça görmeye başladığımız bir ekran teknolojisi. Apple’ın da uzun bir süredir LCD ekran yerine OLED ekranlara geçmek için çalıştığını ve bu doğrultuda Güney Koreli teknoloji devi Samsung ile çalıştığını biliyorduk. Görünüşe bakılırsa Apple, iPhonelarda kullanılacak OLED ekranların tedarikçisi yalnızca Samsung olmayacak. 

MacRumors tarafından görüntülenen, Barclays’in yeni bir analist raporuna göre Apple, 2019 yılında çıkacak iPhonelarda kullanılacak OLED ekranların siparişlerini alabilmek için LG ekibi ile anlaşacak. Ortaya çıkan raporda ayrıca Çinli tedarikçi BOE’nin de OLED ekran siparişlerini 2020 yılının başlarında alabileceği belirtiliyor. 

İçinde olduğumuz 2019 yılından bu kadar bahsetmişken, bu sene çıkması beklenen telefonlardan da bahsedelim. Bu yıl çıkması beklenen modellerden biri, iPhone XS’in halefi olacak 5,8 inç OLED ekranlı bir telefon. Bunun yanında iPhone XS Max’in de 6,5 inç OLED ekrana sahip bir halefinin gelmesi bekleniyor. Bunlardan ayrı olarak bir de iPhone XR modelinin 6,1 inç LCD ekranlı bir halefinin gelmesi de beklentiler arasında. 

Bunlarla birlikte bir zamandır ortalıkta dolanan söylentiler, Apple’ın 2020 yılı itibarıyla LCD ekranları bir kenara bırakıp tamamen OLED ekran teknolojisini kullanacağını vurguluyordu. Eğer Apple, OLED ekranlar için Samsung’dan ayrı olarak farklı firmalarla da anlaşıyorsa, bu söylentinin gerçekleşme olasılığı daha da fazla artıyor demektir. Zira 2020 yılından itibaren tamamen OLED ekran teknolojisi kullanılacaksa, farklı tedarikçiler bulmak önemli bir konu olabilir. 

Kaynak : https://www.idownloadblog.com/2019/07/19/lg-oled-2019-display-rumor/
28
11
7
1
1
Emoji İle Tepki Ver
28
11
7
1
1