Apple’ın Time Flies Etkinliğinden Ne Bekleyebiliriz?

20
11
2
2
2
Teknoloji devi Apple, yakın zamanda Time Flies adlı bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu etkinlikte firmanın tanıtabileceği ürünler arasında akıllı saatler öne çıkıyor.

Apple’ın bu sonbaharda yapacağı ilk büyük etkinlik, 15 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek. Bu yıl yapılacak olan etkinlik, daha önceki Eylül etkinliklerinden daha farklı olabilir. Bu durumun çeşitli sebepleri var. 

Genelde Eylül ayında yeni iPhone modelleri hakkında bilgiler ediniyor ve cihazları da görmeyi başarıyorduk. 2020 yılı ise her anlamda alışılmadık olduğu için bu noktada da bir değişiklik olabilir. Bu etkinlikte akıllı saatler görebiliriz.

Yeni iPhone yok mu?

Kulislerde dolaşan söylentilere göre bu yıl Apple’ın Eylül etkinliğinde yeni iPhone modelleri olmayacak, cihazlar alıştığımız gibi Eylül sonu satışa çıkmayacak. Bu durum her ne kadar moral bozucu olsa da etkinlikte başka heyecan verici cihazlar bulunabilir.

Etkinliğin ismi olan Time Flies, zaman konseptli bir etkinlik göreceğimizin bir işareti olabilir. Ayrıca koronavirüs pandemisi nedeniyle Çarşamba günü yapılacak olan etkinlik, Haziran ayındaki Dünya Geliştirici Konferansı ile benzer şekilde gerçekleştirilebilir.

Apple’a ait olduğu söylenen etkinlik öncesi bir YouTube sayfasının meta bilgilerinde yer alan ifadelerden yola çıkan Apple takipçileri, bu etkinlikte yeni Series 6 akıllı saatleri görebileceğimizi öne sürüyor. Bu saatlerin özellikle sağlık ve fitness anlamında daha gelişmiş özellikleri olması bekleniyor.

iPad Air ve iOS 14

Etkinlikte ayrıca iPad Air’in, iPad Pro’larda gördüğümüz gibi tamamen ekrandan oluşan çok ince çerçeveli tasarıma benzer bir tasarıma kavuşması bekleniyor. Touch ID düğmesi ve tombul alt ve üst kenarlarıyla iPad Air böylece önemli bir değişim geçirebilir.

iPad Air'in değişiklikleri elbette ki bu kadarla kalmayacak. Touch ID gibi biyometrik özellikler de cihazın güç tuşuna taşınacak. Benzer bir sistemi daha önce iPad modellerinde de görmüştük.

Etkinlikte ayrıca iOS 14 ve iPadOS 14’ü de ilk kez görmemiz mümkün olabilir. Yeni işletim sistemi güncellemesi ile birlikte Siri yeniden tasarlanırken ana ekrana yeni özellikler eklenecek. Ayrıca Apple cihazların el yazısı tanıma gibi özellikleri de geliştirilecek. Apple’ın iPad Air’i yenilemişken böyle bir açıklama yapması şaşırtmayacaktır.

Yeni donanım ve abonelik paketleri

Apple HomePod

Apple sadece iPhone, Apple Watch ve iPad modelleri üzerinde çalışmıyor. Firmanın bu yılki belki de en büyük değişimi iOS 14 ile birlikte gelecek olan reklam modeli değişiklikleri olacak. Sektörü derinden etkileyecek bu değişimle beraber Apple’ın yeni ürünlerini de görebiliriz.

Bu ürünler arasında daha uygun fiyatlı HomePod ve kulak üstü kulaklık gibi farklı ürünlerin yer alabileceği konuşuluyor. Ayrıca Apple bu cihazlarla birlikte Android için Apple Müzik gibi uygulamalardan oluşan abonelik paketlerini de tanıtabilir.

Apple’ın planları şimdilik belirsizliğini koruyor. Bakalım Amerikalı teknoloji devi bu etkinlikte bize hangi ürünleri tanıtacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/9/13/21430669/apple-time-flies-event-watch-series-6-ipad-air-rumors
20
11
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
20
11
2
2
2