Apple, iPhone 11'in Dikkat Çeken Özelliğini Eski iPhone'lara da Getiriyor

29
9
5
2
1
Apple, yeni iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’yu tanıttığı etkinliğinde Filmic Pro’nun yeni versiyonunun da tanıtımını yapmıştı. Filmic Pro’nun yeni versiyonu sadece iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’larda kullanılmayacak. Uygulamanın yeni versiyonu iPhone XS, iPhone XR ve 2018 iPad Pro’da da kullanılabilecek.

Apple’ın yeni ürünlerini tanıttığı geçen haftaki etkinliğinin etkileri hala devam ediyor. Apple, yaptığı etkinlikte iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’nun yanında diğer yeni ürünlerinin de tanıtımını yapmıştı. Filmic Pro’nun yeni versiyonu da Apple’ın etkinliğinde tanıtımı yapılan ürünlerdendi. 

Filmic Pro’nun tanıtılan versiyonu ile beraber ön ve arka kamera aynı anda kayıt alabiliyor. Diğer taraftan ek bir çekim alanı için yeni ultra geniş ve standart geniş kameralar kullanılabiliyor. Eş zamanlı kamera kaydı özelliği içeren Filmic Pro çarpıcı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

filmic pro

Filmic Pro’nun tanıtılması ile beraber bir de iyi haber ortaya çıktı. Filmic Pro'nun yeni sürümü sadece iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’lara gelmeyecek. Uygulama, iPhone XS, iPhone XR ve 2018 iPad Pro’larda da destekleniyor. 

Filmic Pro’nun çoklu kamera kaydı, iOS 13’le beraber gelen bir API’ya dayanıyor. Apple, çoklu kamera kaydı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, çoklu kamera kaydı için gerekli donanım yeterliliğinin iPhone XS, iPhone XR ve iPad Pro modellerinde de olduğunu belirtmişti. 

iPhone 11, iPhone 11 Pro potansiyel kullanıcıları ile iPhone XR ve iPhone XS kullanıcıları, Filmic Pro’yu önümüzdeki aylarda App Store’larında görebilecekler. 

Filmic Pro uygulamasını kullanmak için cihazların donanımının kuvvetli olması gerekiyor. Apple, çoklu kamera kaydı için gerekli API için yaz boyu çalışma yürütüleceğini daha önce söylemişti. iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’lar piyasa çıkarken Filmic Pro güncellemeleri de başlayacak.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/09/16/multiple-camera-recording-ios-13/
29
9
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
29
9
5
2
1