Apple, "My Photo Stream" Hizmetini Kapattı: iCloud'a Yüklenmeyen Fotoğraflar Silinecek!

13
1
0
0
0
Apple, 2011 yılında iCloud ile duyurduğu "My Photo Stream" hizmetini kapattı. Bu bulut sistemindeki fotoğraf ve videolarını iCloud'a ya da başka bir mecraya aktarmayan kullanıcılar, artık bunlara veda edecek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, şirketin artık unutulmaya yüz tutan "My Photo Stream" isimli hizmetini resmen kapattı. Daha önce yapılan duyuruda kullanıcıların, Apple'ın belirlediği tarihten önce harekete geçmeleri ve My Photo Stream'deki içeriklerine iCloud'a transfer etmeleri gerekeceği ifade edilmişti. 

iCloud'un atası olarak kabul edebileceğimiz My Photo Stream, kullanıcıların fotoğraf ve videolarını bulut aracılığıyla saklamalarına yardımcı oluyordu. Üstelik tanımlanan tüm cihazlar eş zamanlı olarak senkronize ediliyor, bu sayede iPhone ile çekilmiş bir fotoğraf veya videoya iPad üzerinden ulaşılması sağlanıyordu. Ancak iCloud ile bu eski sisteme gerek kalmadı. Hal böyle olunca Apple, My Photo Stream'in fişini çekmeye karar verdi.

My Photo Stream, 26 Temmuz'da kapanacak

Apple My Photo Stream

Apple'ın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, My Photo Stream'in 26 Temmuz itibarıyla kapandı. Bu tarihten itibaren 30 gün boyunca bulutta saklanan fotoğraf ve videolarını iCloud'a aktarabilecekler. Ancak sonraki günlerde böyle bir şey yapılması mümkün olmayacak. Öte yandan; iCloud'un 5 GB için ücretsiz olduğunu, 5 GB'nin dolması halinde aktarımın yarıda kalacağını unutmamalısınız.

Şunu da belirtmekte fayda var; diyelim ki iCloud'u aktif etmediniz. Böylesi bir durumda My Photo Stream'deki fotoğraf ve videoları bilgisayar veya akıllı telefon gibi bir cihaza indirmek gerekecek. Aksi takdirde içeriklerinize ulaşamayacaksınız.

Kaynak : https://support.apple.com/en-us/HT201317
13
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
0
0
0