Apple Park’ın Dudak Uçuklatan Mali Değeri Açıklandı

56
7
3
2
2
Apple'ın genel merkezi olan ve Kaliforniya'da bulunan Apple Park, içerisindeki mobilyalar, sahip olduğu teknolojik donanımlar ve bilgisayarlarla birlikte 4.17 milyar dolar değerinde.

Apple Park, dünyanın en etkileyici iş merkezlerinden bir tanesi. Apple'ın kurucu ortaklarından olan efsane CEO'su Steve Jobs, geçtiğimiz günlerde görevini bıraktığını açıklayan Jony Ive ve Foster and Partners isimli bir mimarlık firmasının ortak çalışması sonucunda tasarlanan bu yapı, sahip olduğu bilimsel yetenekleriyle de dikkatlerden kaçmıyor.

Çatısı güneş panelleriyle kaplanan ve bu bağlamda kendi enerjisini üreten ve uzay gemisi olarak da bilinen Apple Park, her noktasıyla farkını ortaya koyuyor. Kaliforniya depremlerine dayanabilecek güçte olan yapı, 4 metre kadar hareket edebilme kabiliyetine sahip ve camlarının yağmur damlalarından korunması da cabası.

Bugüne kadar inşa edilmiş ve çok ciddi paraların harcandığı bazı yapılar bulunuyor. Bu yapılardan en dikkat çekenleri ise; 15 milyar dolar değerindeki Ebrac el-Beyt kuleleri, 11 Eylül saldırılarında yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi'nin yerine inşa edilen ve 3.5 milyar dolara mal olan, Özgürlük Kulesi olarak da bilinen One World Trade Center. Apple Park da bu pahalı yapılardan birisi. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Apple Park, içerisindeki malzemelerde birlikte 4.17 milyar dolara mal edildi.

Apple, 2017-2018 mali raporunda 56 milyon dolarlık emlak vergisi ödediğini açıkladı. Bu rakam, Apple'ın Kaliforniya'daki en büyük emlak vergisi mükellefi olması anlamına geliyor. 

Kaynak : https://appleinsider.com/articles/19/07/11/apple-parks-land-equipment-valued-at-417-billion-putting-it-among-the-most-expensive-buildings
56
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
56
7
3
2
2