Kullanıcılar, Apple Watch'un Acil Durum Modunun Gereksiz Tetiklenmesinden Şikayetçi

28
3
2
1
0
Daha önce karşımıza birçok kez 'hayat kurtaran saat' olarak çıkan Apple Watch'un kullanıcıları, günlük aktiviteler sırasında acil durum numaralarının fark edilmeden aranıyor olmasından şikayetçi. Fakat bunun, sanılanın aksine yazılımla değil saatin tasarımıyla ilgili bir durum olduğu ortaya çıktı.

Sunduğu yüksek kalitedeki ürünlerle tanıdığımız Apple, akıllı saatlerin bu denli gelişmesinde büyük pay sahibi desek hatalı sayılmayız. Apple'ın akıllı saatleri, gün içerisinde birçok işlevsel özelliği kullanıcılara sunarken aynı zamanda sağlık alanınındaki ileri seviye deneyimle birçok kullanıcının beğenisini kazanmış durumda.

Öte yandan sağlık alanında Apple Watch’u diğer akıllı saatlerden ayıran bir nokta var ki son zamanlarda kullanıcılara ve emniyet ekiplerine zor zamanlar yaşatıyor gibi görünüyor. Bu özellik, Apple Watch’un sizin durumunuza göre acil durum numaralarını kendi kendine arayabilmesini kapsıyor. Özellik hakkında emniyet güçleri ve sağlık ekiplerinden son zamanlarda şikayetler gelmekte.

“İnsanlar uyurken veya hareket halindeyken fark etmeden Apple Watch’u acil durum moduna sokuyor”

Apple Watch Acil Durum Modu

Bilgilere göre normal şartlarda Apple Watch’da acil durum modunu etkinleştirmek için yan tarafta bulunan butona bir süreliğine basılı tutmanız yeterli oluyor. Fakat polisin aktardığı bilgilere göre insanlar, bilinçsiz bir şekilde bu özelliği aktif hale getiriyor ve görevliler, vakitlerinden ve kaynaklarından oluyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas eyaletinde görev yapan Jim Sartre, az önce bahsettiğimiz şekilde fark edilmeden acil durum numaralarının arandığını, daha sonra görevlinin Apple Watch kullanıcısını geri aramak zorunda olduğunu, bu gerçekleştiğinde ise kullanıcının aramanın yanlışlıkla gerçekleştiğini söylediğini belirtiyor. Bu da bahsettiğimiz gibi kritik durumlarda emniyet ve sağlık görevlilerinin vakit kaybetmesine ve dolayısıyla önlenebilecek hayat kayıplarının geç fark edilmesine sebep olabilir. Hepimizin bildiği üzere sağlık konusunda saniyeler bile çok kritik.

Yine de Apple Watch’un acil durum özelliğinin ciddi durumlarda işe yarayacağını söyleyebiliriz. Herhangi bir kaza anında zamanında yapılan bir arama, birçok hayatı kurtarabilir. Belki de gereken tek şey, butonun veya işlevin farklı bir yere taşınmasıdır. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/06/19/apple-watch-goes-berserk-keeps-dialing-911/
28
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
2
1
0