Arabalar Hakkındaki Genel Kültürünüzü Arttıracak 9 Bilgi

77
22
17
12
11
Arabalar hakkında hepimizin az çok bilgisi vardır. Peki arabalar hakkında basit ama etkili yöntemleri ne kadar biliyoruz? Bu yazımızda, arabalar hakkındaki genel kültürünüzü arşa çıkartabilecek seviyedeki 9 bilgiyi inceleyeceğiz.

Arabaların icadının üzerinden 100 yıldan fazla bir süre geçti. Bu süreçte araçlar, birçok değişim geçirdi ve günümüzdeki şekillerini aldı. Aldı almasına ama arabalar hakkında ne kadar bilgiye sahibiz?

Yıllardır araba kullanıyor olabilirsiniz, ancak arabalar hakkında hala bilmediğiniz birçok şey olabilir. Araçlar hakkında duyduğunuz ya da yaptığınız birçok şey gerçekten gereksiz olabilir. Bu yazımızda, günümüz dünyasında bir vazgeçilmez olan arabalar hakkında işe yarar püf noktaları ve okuduğunuzda çok şaşıracağınız 9 bilgiyi sizler için sıraladık.

Aracınızın aküsünü gerçekten değiştirmeye gerek olmayabilir:

Akü

Akü sorunlarının birçoğu, akü tellerinde meydana gelen oksitlenmeden kaynaklanır, bu yüzden akü tellerine kola dökmek iyi bir çözüm olabilir.

Yağı değiştirmek yerine temiz tutmaya önem verin:

Araba Yakıt Deposu Kapağı

Modern otomobillerde yağ genellikle buharlaşır. Her 15.000 km’de araç yağınızı değiştirmeniz de sıkça önerilir. Ancak aracınız, temiz tutulmuş bir yağ ile çok daha uzun mesafelere kadar sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Fren balatalarınızda paslanma olup olmadığını kontrol edin:

Balata

Eğer fren balatalarınızdan ses geliyorsa, bunun sebebi muhtemelen paslanmadan kaynaklanmakta. Fren balatalarının, balataların %90'ı aşınana kadar değiştirilmeleri gerekmez. Aracınızın fren balatalarını değiştirmek yerine, paslanmaya maruz kalan bölgeleri fırçalamak ve kazımak balataları eski günlerine geri döndürebilir.

Daima ikinci bir görüş almaya çalışın:

Oto Tamir

Tamirciniz aracınız hakkında size bir şeyler söylediğinde, muhtemelen bir uzmanı sorgulamak istemezsiniz. Sorunların açıklamak için çok karmaşık olduğunu iddia eden tamircilere ise dikkat edin, gerek olmadığı halde bazı parçaların değiştirilmesi gerektiğini söyleyip sizden para alabilirler. Bu yüzden daima ikinci bir görüş almaya çalışın.

Lastik rotasyon kontrollerine dikkat edin:

Lastik Kontrolü

Lastik rotasyonu için lastiklerinizi düzenli olarak bakıma sokmanızın gerekliliği sürekli söylenir. Ancak bu konuda tamircinize güvenmiyorsanız gerekliliğini sormayın. Çünkü balans makineleri hem pahalı hem de uğraştırıcı. Eğer bu durum bir zorunluluk haline geldiyse, lastiklerin gerçekten hareket ettirilip ettirilmediğini öğrenmek için üzerlerini bir tebeşir yardımıyla işaretleyin ve işlemin sonuna kadar başında bekleyin.

Motor arıza lambası göründüğü kadar korkunç olmayabilir:

Motor Arıza Lambası

Kontrol panelinde motor arıza lambasının yanmasının en yaygın nedeni, gaz başlığının yeterince iyi oturmamış olmasıdır ve bu yüzden oksijen gaz hattından içeri girer. Yani, motorla ilgili büyük bir probleminiz olmayabilir. Bu hatalar genellikle yazılımsal kaynaklıdır, dolayısıyla telaş etmeden önce kontrol etmenizde fayda var.

Aracınızın muhtemelen özel katkı maddelerine ihtiyacı yok:

Özel Katkı Maddesi

Araçlarda kullanılması tavsiye edilen birçok özel katkı maddesi bulunuyor. Genellikle bu maddelerin yakıt tasarrufu gibi pek çok işe yaradığı söyleniyor. Ancak durum böyle değil, eğer kalitesiz bir katkı maddesi kullanırsanız bu maddeler, aracınıza faydadan çok zarar verir. Zaten aracınızın ihtiyacı olan tüm katkılar aldığınız yakıtlarda bulunuyor.

Çevrimiçi sürüş kursları gerçekten etkili olabilir:

Online Sürüş Kursu

Çevrimiçi sürüş kurslarına katılmanın birçok yararı vardır: araba sigortasından tasarruf etmenize, sürüş sicilinden puan almanıza ve sürüş yasalarından haberdar olmanıza yardımcı olabilirler.

Hız yapmak gerçekten gereksiz olabilir:

Uzun Yol- Şehiriçi

Temel matematik bilgileri, hızın yalnızca uzun yolculuklarda yardımcı olduğunu kanıtlıyor. Şehir içinde hız yapmanız, kaza yapmaktan ya da ceza yemekten başka bir işe yaramaz. Araştırmalara göre 800 km’lik bir yolda, hız yaparak en fazla 12 dakika zaman kazanabilirsiniz.

Arabalar hakkında doğru olduğu düşünülen, ancak gereksiz olan pek çok maddeyi listeledik. İçlerinde gerçekten işe yarayabilecek bilgiler mevcut. Eğer sizin de arabalar hakkında bildiğiniz, işe yarar püf noktalar varsa bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://brightside.me/inspiration-tips-and-tricks/9-car-secrets-only-experienced-drivers-know-776210/
77
22
17
12
11
Emoji İle Tepki Ver
77
22
17
12
11