Amazon, Türkiye’ye Ücretsiz Kargo Dönemini de Başlattı!

4
1
0
0
0
Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden olan Amazon, artık Almanya kanadı üzerinden Türkçe dil seçeneği sunmaya başladı.

E-ticaret siteleriyle haşır neşir olanlar, amazon.com.tr bağlantısının direkt olarak şirketin Almanya merkezi olan amazon.de’ye yönlendirildiğini bilirler. Şimdi aynı işlemi yaptığınızda bu sefer bir sürprizle karşılaşacaksınız: Amazon, amazon.de üzerinden artık Türkçe dil desteği sunmaya başladı. 

Bunda elbette Amazon’un Türkiye ayağı için geçtiğimiz Ekim ayından itibaren çalışma hayatına başlayan Özge Özcan’ın etkisi büyük. Amazon’da Türkiye Pazarlama Yöneticisi olarak çalışmaya başlayan Özcan’ın şirkette çalışmaya başladıktan 1 ay sonra bu gelişmelerin yaşanması bir tesadüf olmasa gerek. 

Bunun dışında kargoyla ilgili güzel gelişmeler de var. Amazon.de’nin müdürü Ralf Kleber, 49 Euro (ortalama 178 TL civarında bir fiyata tekabül ediyor) ve üzerindeki alışverişlerde Türk müşterilerin kargo ücreti ödemeyeceğini açıkladı. Bu kadar olaydan sonra da artık kısa zaman içerisinde amazon.com.tr’nin amazon.de’ye yönlendirilmeden, direkt olarak bu URL üzerinden hizmet vereceğini ummak pek hayalcilik olmayacak gibi.

Son olarak amazon.de’yi nasıl Türkçe kullanacağınızdan da bahsedelim. Siteye giriş yaptığınızda hemen üst kısımda bulunan ‘dünya’ ikonuna tıklayıp ‘Türkçe - TR’ bağlantısına tıklamanız yeterli olacak.

4
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
1
0
0
0