Aselsan, Yeni Silahı 'STOP'un İlk Teslimatını Gerçekleştirdi

59
3
2
1
0
Aselsan, geliştirdiği yeni silah STOP, ilk fabrika kabul testlerini gerçekleştirdi. Aselsan'ın uzaktan komutalı stabilize top sistemi olarak isimlendirilen bu silahı, daha şimdiden 5 ülkeyle ihracat kapsamına alındı.

Türkiye'nin en önemli savunma sanayii kuruluşlarından Aselsan, son birkaç yıldır fazlasıyla başarılı işlere imza atıyor. Aselsan tarafından üretilen son teknolojiyle donatılmış ürünler hem Türkiye'de kullanılıyor hem de yurt dışına gönderiliyor. Şimdi ise Aselsan, 2018 yılında çalışmalarını tamamladığı ve üretimine geçtiği yeni bir silahın, ilk teslimatını başarıyla yaptı.

Aselsan'ın ilk teslimatını yapmış olduğu yeni silah, sualtı taarruz botu ve çok amaçlı amfibi hücum gemisi projeleri kapsamında geliştirilen 25 milimetrelik uzaktan komutalı stabilize top sistemi (STOP). Bu yeni sistem, Aselsan'ın 18 ülkeye ihraç ettiği "Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri" kategorisinin en yeni üyesi. Gelişmiş teknolojilerle donatılmış olan silah, deniz güvenliğinin sağlanması konusunda aktif rol oynayacak.

Aselsan

STOP, belirlenen hareket halindeki hedefleri bile takip edebiliyor. Otomatik balistik hesaplama sistemine sahip olan silah, üzerine yerleştirilen araç hareketli bile olsa hata yapmıyor. Hedef, tüm koşullar altında STOP sayesinde vurulabiliyor. Ayrıca STOP'un uzaktan kontrol edilebiliyor olması, hava koşullarını da önemsiz bir hale getirebiliyor. 

Aselsan şimdi ise, STOP'un ilk fabrika kabul testlerini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın da katılımlarıyla gerçekleştirilen fabrika kabul testleri, diğer ülkelerin de bu silahı satın almak için sıraya girmelerini sağladı. Aselsan daha şimdiden, bu silahın ihracatı için 5 ülkeyle anlaştı.

STOP; sahil güvenlik botları, savaş gemileri ve deniz karakol botları gibi farklı araçların üzerinde kullanılacak. Türkiye, bu silahı deniz yoluyla kaçakçılığın önlenmesi, kıyı güvenliğinin sağlanması ve sabit bölgesel koruma gibi farklı amaçlarla kullanacak. Bu projeyle birlikte Aselsan, Türkiye'nin deniz gücünü biraz daha arttırmış oldu.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/aselsan-uretti-ilk-teslimat-yapildi-ulkeler-siraya-girdi-41385664
59
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
59
3
2
1
0