Ben Fero Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu

144
44
42
10
4
Türkiye'nin popüler rapçilerinden Ben Fero, bir soruşturmayla karşı karşıya. İsmi açıklanmayan bir vatandaş, Ben Fero'nun şarkılarındaki sözlerinin ve çektiği kliplerin Türk gençlerine olumsuz örnek olduğunu söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'de rap müzik, daima bir tartışmaya konu olmuştur. Gençler, rap müzikle fazlasıyla haşır neşir ancak Türkiye'deki rapçiler daha çok, haklarında açılan soruşturmalarla gündeme geliyorlar. Çünkü rap müziğin doğasında olan eleştirel yaklaşım, Türkiye'de çok da kabul görmüyor.

Türkiye'deki pek çok rapçi, geçmişinde çeşitli nedenlerden dolayı soruşturma geçirdi. Bugüne kadarki soruşturmalar, genellikle alkol veya uyuşturucuya özendirme, hakaret ve küfür gibi meselelerdi. Şimdi ise yine bir rapçi, şarkı sözleri ve çektiği klipler nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Söz konusu rapçi, son dönemlerde popülaritesini iyiden iyiye arttırmayı başaran "Ben Fero".

Ben Fero

İddialara göre ismi belli olmayan bir vatandaş, Ben Fero'nun kliplerinin, gençler için kötü örnek olduğunu ileri sürerek savcılığa başvurdu. Söz konusu vatandaşın şikayetinde Ben Fero'nun şarkılarındaki bazı kelimeler ve kliplerdeki alkol kullanımından bahsedildi. Bu tür şarkı sözü ve kliplerin, Türk gençlerine olumsuz örnek oluşturduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Ben Fero'dan an itibarıyla bir açıklama gelmedi ancak bu süreç, bir süre devam edecek gibi görünüyor. Geçmiş dönemlerde yaşanan benzer olaylarda kimi zaman cezalar verilirken kimi zaman herhangi bir ceza verilmemişti. Ben Fero soruşturmasının nasıl sonuçlanacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/galeri-ben-fero-hakkinda-sorusturma-baslatildi-41385342/1
144
44
42
10
4
Emoji İle Tepki Ver
144
44
42
10
4