Merak Etmeyin, Aşıdan Değil: Sosyal Medyada 'Aşı' ile Bağdaştırılan Bluetooth Adresi Nedir?

182
8
2
2
0
Bir kullanıcının yapmış olduğu paylaşımla Twitter'ın gündemine oturan aşılarla bağdaştırılan Bluetooth adresinin ne olup ne olmadığını anlatıyoruz. Baştan bunların birbirinden tamamen farklı şeyler olduklarını söyleyelim.

Twitter’da bir kullanıcının aşılar hakkında yaptığı paylaşım, sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz konusu paylaşımda kullanıcı, yengesinin aşı olduğunu ve bu sırada telefondaki Bluetooth ekranında farklı numaraların çıktığını, evine gittiğinde ise bunların kaybolduğunu söyleyip aşıların güvenli olmadığını öne sürüyor.

Sosyal medya gündemine bomba gibi düşen bu paylaşım, birçok kişi için gerçeğin ucundan bile geçmiyordu. Fakat yine de kimisi için, gördüğümüz bu karmaşık 'isimler' merak konusu oldu. Bizler de Bluetooth ayarlarınızda karşılaşabileceğiniz bu karmaşık ismin ne olduğunu açıkladık.

Nedir bu karman çorman karakter bütünü?

bluetooth

  • Sosyal medyanın gündemine oturan paylaşım

Sosyal medyada öne sürülenin aksine 'Bluetooth adresi' ismi verilen bu bütünün, koronavirüs aşılarıyla hiçbir ilgisi bulunmuyor. Bluetooth adresi, LAN ve MAC adreslerinde olduğu gibi her cihaz için eşsizdir. Yani kullandığınız bir akıllı bileklik ile kablosuz bir kulaklık aynı Bluetooth sistemini kullanırken, farklı ve kendilerine özgü adreslere sahip olurlar. 

Bu sayede bilekliğinize bağlanmak istediğinizde telefonunuz, bilekliğinizin adresini kullanıyor ve onu kablosuz kulaklığınızdan ayırt edebiliyor. Aynısı kablosuz kulaklığınız için de geçerli. Yani özetle Bluetooth adresleri, Bluetooth cihazların T.C. kimlik numaralarıdır diyebiliriz.

Sonuç olarak uygulanan koronavirüs aşılarıyla Bluetooth adreslerinin birbirleriyle ilgisi kesinlikle yok. Bu adresler, sadece mobil cihazların onları bulabilmesi için varlığını sürdürüyor. Ortaya çıkan bu tür paylaşımlar, bilinçli kullanıcıları eğlendiriyor olsa da konu hakkında o kadar da bilgi sahibi olmayan kişilerin kafalarını karıştırabiliyor.

Sosyal medyada bu durum hakkında yapılan eğlenceli paylaşımlar

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

182
8
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
182
8
2
2
0