Avrupa Uzay Ajansı, İstanbul Boğazı'nın Üç Ayrı Radarla Çekilen Görüntülerini Yayınladı

44
17
5
2
0
Avrupa Uzay Ajansı, Dünya yüzeyini incelemek için geliştirilmiş üç ayrı radar sistemi ile İstanbul Boğazı'nı görüntüledi ve ortaya çıkan muhteşem görüntüleri paylaştı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından Copernicus adlı program kapsamında Dünya yörüngesine gönderilen iki özdeş Copernicus Sentinel-1 uyduları, üzerinde bulunan özel radar sistemleri sayesinde Dünya yüzeyini bulutlu ya da yağmurlu havada ya da geceleri görüntüleyebiliyor.

Copernicus Sentinel-1 uygularında kullanılan çoklu-temporal uzaktan algılama tekniği, alımlar arasında meydana gelen değişiklikleri tespit etmek için aynı alan üzerinde iki veya daha fazla radar görüntüsünü birleştiriyor. ESA, bu yüksek teknoloji görüntüleme sistemi ile İstanbul Boğazı’nı görüntüledi ve bir tanıtım videosu yayınladı.

Avrupa ile Asya’nın birbirinden ayrıldığı nokta olan İstanbul Boğazı, Copernicus Sentinel-1 uydularının üç radar taraması sonucunda muhteşem bir şekilde görüntülendi. Üç boğaz köprüsünün de net bir şekilde gösterildiği görüntülerde boğazdan geçip gitmekte olan gemiler ise noktalar halinde görünüyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201903291038494875-avrupa-uzay-ajansi-istanbul-bogazi-goruntulendi/
44
17
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
44
17
5
2
0