Kadın Cinayetlerinin Son Kurbanı Azra’nın, Başına Geleceklere Dair Korkusunu Aylar Önce Paylaştığı Ortaya Çıktı

145
31
10
3
3
Antalya'da 5 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu, ne yazık ki vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Azra'yı evinde boğarak öldürdüğünü ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömdüğünü itiraf eden emlakçı katil Mustafa Murat Ayhan, tutuklandı. Geriye, Azra'nın başına gelecekleri hissetmişçesine yazmış olduğu acı dolu paylaşımı kaldı.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu, hissettiği belirtiler nedeniyle 28 Temmuz’da hastaneye giderek Covid-19 testi yaptırdı.

Sonucu pozitif çıkınca, durumu ablası Ezgi ile paylaştı. Ablası, Azra'ya kızarak, dikkat etmediği için hastalığa yakalandığını söyleyince aralarında tartışma yaşandı.

Ablasına “Ben biraz hava alacağım” diyerek evden çıkan Azra, telefonda, ablasına “Kafede koronavirüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” diyerek telefonu kapattı ve kendisine bir daha ulaşılamadı.

azra

Azra'nın babası Mustafa Haytaoğlu, Adana’dan gelerek kızını aramaya başlarken, hayatından endişe ettiği kızı için kayıp başvurusunda bulundu. Polis, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. Sosyal medyadan da genç kızın bulunması için çağrılar yapıldı. Çalışmalar kapsamında Azra'nın son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Daha sonra Azra’nın cep telefonundan en son emlakçı Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti.

katil

Cinayet masası ekipleri, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” diye ifade verdi. Polis bunun üzerine Ayhan’ı serbest bıraktı.

Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi.

Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

Azra'ya cinsel saldırıda bulunmasının ardından onu banyoda boğup öldürdüğünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen katil, “Azra, 28 Temmuz’da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık.

Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm” dedi.

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak’taki ormanlık alanda Azra'yı gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için morga gönderdi.

Haytaoğlu’nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Katil Mustafa Murat Ayhan’ın, Azra'yı öldürdükten sonra kızın vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.

Azra, geçtiğimiz Nisan ayında attığı bu tweet'te bir gün katledilmekten korktuğunu söylemişti üstelik.

azra tweet

Azra'nın katledilmesi üzerine sosyal medyada tepkiler yağdı:

tweet azra tepki

tweet azra tepki 2

twet azra tepki 3

tweet azra tepki 4

imamoğlu azra

yavaşoğlu azra

can yılmaz azra

azra sosyal medya

145
31
10
3
3
Emoji İle Tepki Ver
145
31
10
3
3