Bakanlığın Tartışma Yaratan İstanbul Videosunun Parodi Versiyonuna Telif Şoku

193
44
15
6
5
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tartışma yaratan İstanbul tanıtım filminin eleştirel parodi versiyonuna ajans tarafından telif atıldı. İlgili video, Instagram'dan kaldırıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçtiğimiz gün yayınladığı İstanbul tanıtım filmi kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından çekilen ve İstanbul'u turistlere tanıtmayı amaçlayan tanıtım filmi, turistlerden ziyade Türk vatandaşlarının dikkatini çekmiş ve tepkilerin odak noktası haline gelmişti.

Yayınlanan videoda İstanbul, oldukça sakin ve insanların özgürce hareket edebildiği bir şehir olarak yansıtılmıştı. Videoya gelen eleştirilerde ise İstanbul'un her geçen gün artan nüfusu, günlük yaşantıdaki kaos ve artan suç oranlarından dem vurulmuştu. Nitekim sosyal medyada birçok sayfa ve kanal da İstanbul'un "gerçek yüzünü" gösteren eleştirel parodiler paylaşmıştı.

Halkekmag'ın parodi videosuna ajanstan telif atıldı:

Sosyal medyada birçok kullanıcı, Bakanlığın söz konusu tanıtım filminin gerçeklikten uzak olduğunu söyleyerek kendi eleştirel videolarını paylaşmıştı. Eleştirel parodi videosu yayınlayan sayfalardan biri olan Halkekmag ise bugün yaptığı bir paylaşımla videonun ajans tarafından atılan telif nedeniyle kaldırıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada ajansın videoyu Instagram'a şikâyet edip telif sebebiyle kaldırdığını söyleyen Halkekmag hesabı, "Özgür bir şehir videosu yapıp hem de bununla eğlenenlere sansür uyguluyorsunuz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Peki, siz Bakanlığın yayınladığı bu video hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce İstanbul videoda anlatıldığı gibi sakin ve huzurlu bir şehir mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilir, Bakanlığın ilgili videosunu da hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

193
44
15
6
5
Emoji İle Tepki Ver
193
44
15
6
5