Bing Haritalar’a Trafiği Canlı Görüntülemenizi Sağlayan Bir Özellik Eklendi

20
2
0
0
0
Bing Haritalar, kullanıcıların trafiği canlı olarak takip edebileceği yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar artık trafik kameralarını görüntüleyebilecek.

2017 yılının başlarında Microsoft, Bing Haritalar’a gerçek zamanlı trafik akışını gösteren bir özellik eklemişti. Bu özellik sayesinde özelliğin yayımlandığı 55 ülkedeki kullanıcılar, trafik akışını gerçek zamanlı olarak görüntüleyebiliyor ve gidecekleri yolları ona göre ayarlayabiliyorlardı. Bugün, Redmond tabanlı şirket navigasyon uygulaması için yeni bir özellik tanıttı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Bing Haritalar’da belirli bir yolu seçerek trafik kameralarından eşzamanlı görüntüler alabilecek.

Yeni özellik ile birlikte, kullanıcıların belirli bir bölgedeki mevcut trafik akışını görüntülemek için trafik kamerası simgesine basması yeterli olacak. Kullanıcıların erişebileceği trafik kameralarının, belirli istikametlerle sınırlı olduğunu söylemekte fayda var. Yeni özelliğe ayrıca Bing Haritalar uygulamasının internet arayüzündeki ‘trafik’ seçeneğinden de erişilebilecek.

Mart ayında eklenen özellik ile birleşince, trafik kamerası özelliği çok daha yararlı olacak. Mart ayı güncellemesiyle gelen özellikte yollar trafik yoğunluğuna göre çeşitli renklere bürünüyor. Örneğin, turuncu renkteki yollar trafiğin aktığını gösterirken kırmızı renkteki yollarsa ağır bir trafiğin bulunduğunu işaret ediyor.

Microsoft’un getirdiği bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar belirli yerlerdeki trafik tıkanıklıklarından haberdar olup haritalarını ona göre ayarlayabilecek. Kullanıcılar ayrıca yoğun kar yağışı, rüzgâr fırtınası ve sel gibi mevsimsel hareketlerden de haberdar olabilecek. Yolculuğa çıkacak kullanıcıların mevsimsel hareketler nedeniyle geçemeyecekleri bölgeleri görebilmeleri ve tehlikeli yol koşullarına karşı hazırlıklı olmalarını sağlayabilecek bu uygulama, vadettiklerini yerine getirdiği takdirde oldukça başarılı olacağa benziyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/bing-maps-now-lets-you-view-traffic-camera-images-in-real-time
20
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
2
0
0
0