Binlerce Kişiyi Mağdur Eden Bir Virüsü Yazan Hacker Yakalandı: Tüm Parasını Yemeğe Harcamış

37
3
2
1
0
Avustralya'da dünyanın dört bir yanındaki siber suçlulara casus yazılım sattığı iddia edilen bir kişi yakalandı. Bu kişinin 15 yaşından beri casus yazılım satışı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Siber suçlarla mücadele dünyanın dört bir yanında devam ediyor. Avustralya polisi de siber suçlular için casus yazılımlar üreten bir bilgisayar korsanını yakaladı. Jacob Wayne John Keen adlı 24 yaşındaki adam, Imminent Monitor adlı casus yazılımı üretip satma suçlamasıyla tutuklandı.

Polislerin raporlarına göre uzaktan erişim sağlayan bu zararlı yazılımı üreten Keen, şimdiye kadar onlarca ülkeden "müşterilerine" toplamda 300 bin dolardan fazla bir meblağa satmayı başardı. Bilgisayar korsanının bu işe 15 yaşında başladığı belirtildi.

Parayı hazır yemek ve kargoda harcamış

hacker

Keen'in geliştirdiği ve RAT (uzaktan erişim trojanı) olan Imminent Monitor ile ilgili çalışmalar yapan kolluk kuvvetleri, zararlı yazılımın siber suçlular, aile içi şiddet failleri tarafından daha sık tercih edildiğini ortaya çıkardı. 128 ülkeye satılmış olan yazılım, masum kurbanların kişisel bilgilerinin çalınması, kameralarının ve mikrofonlarının uzaktan izlenmesi, dökümanlarının incelenmesi ve casusluk için kullanılıyor. 

2017 yılında küresel ölçekli olarak yapılan Cephus operasyonundan bu yana istihbarat toplayan Avustralyalı yetkililer, FBI ve Palo Alto ile çalışarak Imminent Monitor'ü piyasaya süren kişilerin peşine takılmıştı. Şimdiye kadar onlarca ülkede binlerce kişinin bu virüsün kurbanı olduğunu söyleyen polis ekipleri, yeterli delile ulaştıktan sonra harekete geçtiklerini söylüyor.

Keen'in şimdiye kadar 300 ila 400 bin dolar arasında bir kazanç elde ettiği açıklanırken, annesinin de bu durumdan haberdar olmasına rağmen suç aktivitelerinden fayda sağlamayaı tercih etmiş olabileceği belirtildi. Öte yandan Keen'in kazandığı paranın büyük kısmıyla yemek sipariş ettiği de dikkat çekti.

37
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
37
3
2
1
0