Bir İşçi, Tesla'nın Nevada'daki Fabrikasında Hayatını Kaybetti

37
2
0
0
0
Son yılların dikkat çeken şirketlerinden Tesla, bu kez bir çalışanının hayatını kaybetmesi nedeniyle gündeme oturdu. Şirketin Nevada'da bulunan fabrikasında 61 yaşındaki bir işçi, sebebi henüz anlaşılamayan bir şekilde hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmalar devam ediyor.

Dev şirketler kimi zaman çalışanlarına değer vermemesiyle gündem oluyorlar. Kimi zaman daha fazla kar etmek için işçi sayısını minimal seviyelerde tutan şirketler, çalışanlarından insan üstü bir performans beklerken kimi zamansa yaşanan iş kazaları, şirketlerin alnına kara bir leke olarak çalınıyor.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri haline gelen Tesla, yaptığı işlerle olduğu kadar çalışanlarıyla da gündem oluyor. Hatta bugüne kadar şirkete çok sayıda dava açıldı ve Tesla, açılan bu davalarda çok ciddi para cezalarına çarptırıldı. Bu kez bir çalışan, Tesla'nın Nevada'da bulunan fabrikasında hayatını kaybetti. 

tesla

22 Temmuz'da yaşanan olayda 61 yaşındaki Michael Johnston, sebebi henüz anlaşılamayan bir nedenden ötürü hayatını kaybetti. Johnston'ın cesedi, fabrikanın üçüncü katında diğer çalışanlar tarafından bulundu. Hem Tesla hem de polisler şimdi, bu olayın aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyorlar.

İlk belirlemelere göre 61 yaşındaki adamın ölüm sebebinin tıbbi bir sorun olduğu açıklandı. Yaşanan olayla ilgili çalışmalarını tamamlayan Tesla, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen bir Tesla yetkilisi, otopsi sonucunu beklediklerini ancak yaptıkları soruşturmada bu ölüme sebep olan şeyin herhangi bir iş kazası olmadığını açıkladı.

Açılan davalar ve para cezaları nedeniyle bu konunun üstüne düşen Tesla, son birkaç yıldır iş kazalarının önlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını, bu bağlamda 2017 yılında şirket bünyesindeki iş kazalarının yüzde 25 oranında azaldığını ve 2018 yılında da bu azalmanın devam ettiğini söyledi. ​​Tesla emniyet şefi Laurie Shelby konuyla ilgili verdiği bir röportajda mükemmel olmadıklarını, her şeyden önce insan oldukları için hatalar yapabileceklerini ancak hedeflerinin iş kazalarını minimalize etmek olduğunu açıkladı. Ancak yine de bu son olay, Tesla'nın işçilere karşı görüşüyle ilgili endişeleri artırdı.

Kaynak : https://gizmodo.com/news-of-an-employees-death-at-a-tesla-facility-renews-s-1836838119
37
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
2
0
0
0