Tesla'nın Bir Yıldır Hem Enerji Hem de Para Depoladığı Projesi: Megapack

26
8
1
0
0
Tesla, otomobil çalışmalarıyla olduğu kadar enerji depolama sektöründe de çalışmalarını sürdürüyor. Avustralya'nın güneyine kurduğu tesisi bir yıldır aktif olarak kullandığını duyuran Tesla, bu proje sayesinde bölge enerjisinde 40 milyon dolarlık tasarruf edildiğini açıkladı.

Temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi her geçen gün artıyor. Petrol ve doğalgaz gibi yakıtların kullanıldığı enerji santrallerinin hem verimlerinin düşük olması hem de çevreyi kirletmeleri nedeniyle sona yaklaşıyor ve artık ülkelerin kendilerine yeni bir enerji sistemi bulmaları gerekiyor. 

Hemen her projesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Tesla şimdi, Avustralya'nın güney kısımlarına bir enerji santrali kurdu. İlk etapta dev bir batarya sistemi kuran Tesla (Tesla Powerpack), artık Megapack isimli bu projesini aktif olarak kullanıyor.

Megapack projesi, Tesla'nın sunduğu en büyük enerji depolama sistemi. Ayrıca bu sistem, bir sene içerisinde 40 milyon dolarlık tasarruf sağladı ve kurulduğu bölgenin elektrik şebekesini desteklemeye yardımcı oldu.

tesla

Tesla'nın yayımladığı bir rapora göre Megapack, enerji depolama sistemlerinin kurulumlarını kolaylaştırıyor ve yüksek verim sağlıyor. Bu sistem bir saat içerisinde 3 megawatt enerji depolayabiliyor. 

Tesla'nın Megapack projesinin daha şimdiden ciddi bir müşteri potansiyeli bulunuyor. Üstelik şirket, bu sistemi Kaliforniya'da da kuracak ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak. 

Bu sistem, şehirlerin enerji tüketimine olduğu kadar Tesla'nın gelirlerine de ciddi anlamda fayda sağlıyor. Şirketin yayımladığı son gelir raporlarına göre Tesla, 2019 yılının ikinci çeyreğinde 6.4 milyar dolar gelir elde etti ve bunun 368 milyon dolar kadarı enerji üretim ve depolama sistemlerinden kazanıldı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/07/29/tesla-has-a-new-energy-product-called-megapack/
26
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
26
8
1
0
0