Tanıtılmadan Rafa Kaldırılan Birinci Nesil iPod Touch Prototipi Ortaya Çıktı

51
7
4
2
0
2007 yılında orijinal iPhone'dan birkaç ay sonra piyasaya sürülen birinci nesil iPod Touch'ın, daha önce hiç görünmemiş bir prototipi ortaya çıktı. Twitter'da paylaşılan görüntülerde yer alan cihaz, orijinal iPod Touch'tan oldukça farklı görünüyor.

Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı teknolojik ürünler, her zaman bugünkü hâllerinde görünmüyordu. Bir dönemler oldukça popüler olan ve günümüzde hâlâ kullanılan iPod Touch da bu ürünlerden biri. Çok da eski bir tarihe sahip olmayan ilk nesil iPod Touch, 2007 yılında ilk iPhone'dan birkaç ay sonra piyasaya sürülmüştü.

Cupertinolu teknoloji devi; Wi-Fi bağlantısı, Safari internet tarayıcısı, Youtube uygulaması ve iTunes Store gibi özelliklerle dikkat çeken bu devrimsel ürünü piyasaya sürmeden önce esasında birkaç farklı tasarım üzerinde yoğunlaştı. Şimdiyse ilk nesil iPod Touch'ın prototipine ait olduğu söylenen fotoğraflar, çevrimiçi ortamda ortaya çıktı.

Prototip iPod Touch, ilk nesil iPod Touch'tan biraz farklı görünüyor:

Arka tarafta parlak siyah bir kaplamaya sahip olan prototip ürün, Apple'ın nihayetinde piyasaya sürdüğü ilk nesil iPod Touch'tan biraz farklı görünüyor. Görüntüleri ortaya çıkaran Twitter kullanıcısı DongleBook Pro, prototipin arkasında yer alan parlak siyah kaplamanın, 2013 yılında tanıtılan Mac Pro ile aynı kaplama olduğu söylüyor.

Bu tür bir kaplama, o yıllarda Apple için yeni bir tasarım dili olabilirdi. Zaten devam eden süreçte de iPhone 3G, 2013 Mac Pro ve Jet Black iPhone 7'de buna benzer parlak siyah tasarımlar görmüştük. Öte yandan 2019 yılında tanıtılan en yeni iPod Touch'a baktığımızdaysa arka tarafta daha dayanıklı mat bir kaplamanın tercih edildiğini görebiliyoruz.

Peki, tanıtılmadan rafa kaldırılan birinci nesil iPod Touch prototipi hakkında neler düşünüyorsunuz? Apple, iPod Touch'ı 2007 yılında böyle bir tasarımla piyasaya sürse tercih eder miydiniz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilir, bunun gibi daha fazla içeriğe ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/08/02/ipod-touch-prototype/
51
7
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
51
7
4
2
0