Black Mirror Bölümleri, Sanal Gerçeklikle Sunulacak

19
9
2
1
1
Black Mirror’un birkaç bölümünde sanal gerçekliğe, bunun toplumun ve teknolojinin geleceği için sonuçlarına odaklandığını diziyi izleyenler bilir. Dizinin yapımcısı gerçek bir Black Mirror VR deneyimini yaşatmak için çalıştığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Netflix’te 5. sezonu yayınlanan ünlü dizi, bu sefer beklenenin altında kalıp ve aldığı puanlarla hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Dizinin konusu, teknolojinin olumsuz sonuçlarına ve simülasyon çeşitliliğine dayanıyor. Dizinin en çok beğeni toplayan bölümleri ise yine sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bölümler.

Black Mirror'ın 4. sezonuna dair en çok beklenen bölüm, Star Trek'te anlatılan evrenin karanlık tarafına değinilen US Callister bölümüydü. Bir diğer bölüm, Striking Vipers, sanal gerçeklik dünyasındaki samimiyet ve kimlik karmaşasıyla ilgili sorunlardan bahsediyordu. 2018 yılında Netflix’e bağımsız çıkış yapan Bandersnatch’te sanal gerçekliğe dair sorunlar ve distopyalara dayanan bir bölümdü.

Deadline ile yapılan bir röportajda, dizinin yaratıcısı ve yazarı Charlie Brooker, gelecekteki Bandersnatch yinelemelerini ve diğer Black Mirror bölümlerini VR tedavisinden geçirme ihtimalinden bahsetti.

Brooker: “Her geçen gün ilerliyoruz. Sanal gerçeklik için kolayca yapabileceğiniz bir ‘Bandersnatch’ fikrim var. Bunları gerçekleştirdiğimizde yenilenmiş bir sanal gerçeklik yaşayacaksınız.”

Kaynak : https://uploadvr.com/black-mirror-creator-remastered-vr/
19
9
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
9
2
1
1