Borderlands 3'te Kayıtların Kaybolması Sorunu, Oyuncuları İsyan Ettirdi

8
2
1
1
0
Sorunlarla boğuşan ve son dönemde eleştirel yorumlar alan Borderlands 3, bir kez daha kullanıcı şikâyetleriyle gündemde. Oyuncular, kayıtlı oyunlarının kaybolmasından şikâyet ediyor. Oyunun yapımcılarının bu sorunu ne zaman çözecekleriyse merak konusu.

PC platformunda Borderlands 3 oynayan pek çok oyuncu, bozulan kayıt dosyaları nedeniyle oyun içerisindeki ilerlemelerinin kaybolduğunu söylüyor. Bazı kullanıcılar, bulut üzerinden kaydedilen oyun dosyalarında sorun yaşarken oyuncuların bir kısmı da yerel olarak kaydettikleri dosyaları kaybettiklerini ifade ediyor.

Twitter’dan şikâyetlerini dile getiren kullanıcılardan biri, Gearbox ve Epic Games’e yönelik olarak attığı tweet'te oyunda 7 saatlik ilerlemesini kaybettiğini söylerken Epic’ten bu soruna bir çözüm bularak kaybettiği eşyaları telafi etmesini istedi. Sorunu, başka kullanıcılar da dile getirdi. 

Oyuncular, tepkilerini sosyal medyadan duyuruyor:

“Evet Borderlands 3, kayıtlı oyunumu sildi. Yeniden başlamam gerekiyor gibi duruyor. Tahminim buluta kayıt ile alakalı olduğu yönünde. Buluta kayıt özelliğini açmayın!” 

Bu konuda tek suçlu bulut kayıt özelliği olmayabilir. Bazı kullanıcılar, sorunun yerel dosyalarda da yaşanabildiğini söyledi. Twitch yayıncısı Elixa, konuyla ilgili bir tweet atarak fiziksel araç seçeneğini tercih ettiğini ancak oyuna girdiğinde aynı yerde olmadığını söyledi. Elixa, Epic Games’ten sorunla ilgili bir çözüm önerisi isteğinde bulundu. 

Oyun içinde hatalar ve performans dengesizlikleri olması, bir oyunun ilk çıktığı dönemde oldukça yaygındır ve oyuncular genelde bunları anlayışla karşılarlar. Borderlands, pek çok soruna sahip olmasıyla biraz daha fazla tepki çekiyor. Geçen hafta oyuncular, çoklu oyuncu modundayken birisi oyuna girdiğinde oyunda "lag" sorunu yaşandıklarını gündeme getirmişlerdi.

borderlands 3

Gearbox Software henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Bu sorunun ne zaman çözüm bulacağıysa henüz bilinmiyor.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/2019/09/16/borderlands-3-pc-players-report-losing-their-save-data
8
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
1
0