Bugüne Kadar Çıkan Uzay Konulu En İyi 10 Oyun

32
17
10
8
3
Uzay meraklıları, eğer uzayda sonsuz bir yolculuğa çıkmak ya da muhteşem bir hikaye deneyimlemek istiyorsanız bu oyun listesini sizler için hazırladık.

Her oyuncunun kendine göre aradığı oyun vardır. Ancak çoğumuz istediğimiz tarzda bir oyun bulamayız. Özellikle uzay konulu oyunlarda bu daha yaygındır. Çünkü bu temayı ele alan çoğu oyun birbirine benzemekte ya da çok az farklılık sunmakta.

Dolayısıyla bir oyunu iki kez oynamış gibi oluruz. Ancak her seferinde farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, bu liste sizin için hazırlandı.

Super Mario Galaxy:

Super Mario Galaxy

Yirmi yıldan uzun süredir platformdan platforma durmaksızın zıplayıp koşan Mario, Super Mario Galaxy ile yeni bir boyut kazandı. Galaxy’nin dünyasında her nesneye uygulanan bir çekim kuvveti vardı. Artık sadece ileri geri değil, sağa sola ve hatta baş aşağı da yürüyebilecektiniz. Yerçekimindeki değişiklikler Mario'nun havada uçmasına ve inanılmaz derecede uzun atlamalar yapmasına izin verdi. Super Mario Galaxy, tüm 3D Mario oyunlarının yıldız toplama hedefini korudu, ancak onları toplama yollarını büyük ölçüde değiştirdi.

Super Mario Galaxy, oynadığımız oyunlar arasında özel bir yere sahip. Devam oyunu olan Super Mario Galaxy 2 gayet güzel. Eğer hala imkanınız varsa bu muhteşem oyunları tekrar oynamanızı tavsiye ediyoruz.

No Man's Sky:

No Man's Sky

No Man’s Sky kötü bir başlangıç yapmıştı ve oyuncuların beklentilerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Hello Games'in iddialı uzay temalı oyunu, 2016 lansmanından önce yoğun bir konuşuluyordu. Ancak oyun yayınlandığında oyuncular çok önemli bir şeyden yakınıyorlardı. Oyunun devasa haritasında bulunan 18 kentilyon (evet kentilyon, 19 haneli olan) gezegende yapılacak şeylerin azlığı. Ancak No Man’s Sky bu şikayet ve isyanın üzerine harekete geçti ve son yıllarda oyuna epey yenilik kazandırdı. Üs kurma, yeni araçlar, görevler ve hayatta kalma kavramını vurgulayan yenilikler getirerek oyunu biraz daha iyi getirdiler.

Eğer koskocaman bir dünya istiyorsanız bu oyunu deneyebilirsiniz. Oyun PS4, XBOX One ve PC platformlarında mevcut. Aynı zamanda yeni gelen VR desteği sayesinde PSVR, HTC Vive ve Oculus Rift kullanarakta oynayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Outer Wilds:

Outer Wilds

Henüz çıkmayan bir oyun ve bu yıl oyunculara sunulacak. Oyun oldukça fazla konuşuluyor. Büyüleyici bir evrende geçen açık dünya macera oyunu, güneşin bir süpernovaya dönüşmesi ve herkesi öldürmesinden önce sadece 22 dakikanız var. Oyun bu döngüde geçiyor ve döngü sürekli tekrar ediyor. Her döngüde, sonraki döngüler için kullanılabilecek materyalleri ve karakterleri öğreniyorsunuz.

Outer Wilds günümüz uzay oyunlarının gerçekçilik algısından sıyrılarak daha eğlenceli ve mizahı bol halde karşımıza çıkıyor. Oyun XBOX One ve PC platformlarında mevcut olacak.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dead Space:

Dead Space

Dead Space'de, USG Ishimura gemisini tekrar çalıştırmakla yükümlü uzay mühendisi Isaac Clarke olarak oynuyoruz. Görev yine de göründüğü gibi değil. Gemideki herkes öldürüldü ve Necromorphs adlı korkutucu canavarlara dönüştürüldü. USG Ishimura'nın uğursuz koridorlarından ve odalarından geçerek Necromorph'ları öldürmek zorundasınız.

Oyunun muhteşem atmosferi ve oynanışı, tamamen yanlış gitmiş bir uzay görevinde korku dolu bir deneyim sunuyor. Dead Space’i, Xbox 360, Xbox One, PS3 ve PC platformlarında oynayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

EVE Online:

EVE Online

EVE Online, muhteşem bir dünyaya sahip çok oyunculu bir oyun. Her oyuncu sınırsız seçeneğe sahip. Dört ırktan oluşan bir dünyada her yeni oyuncu istediği ırkı, mesleği seçip geleceğine yön verebilir. Oyun 2003 yılında yayınlanmış olsa da oyuncuları kendine bağlaması sayesinde sürekli gelişmeye devam etti.

Eğer karakterinizde tam özgürlük istiyorsanız, bu oyunu PC platformundan oynayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Elite Dangerous:

Elite Dangerous

Elite Dangerous, Samanyolu’nu yansıtan oyunlar arasında en üst seviyede bulunmalıdır. Galaksiyi tam ölçekte (1:1) alarak aşırı büyük bir dünya yaratılmış. Uzayda dolaşırken ne yapacağınız tamamen size kalmış. Bir paralı asker, basit bir tüccar olabilir, ya da sadece yavaş bir hızda dolaşarak galaksinin keyfini çıkarabilirsiniz. Frontier Developments plc, oyuna yeni kullanıcılar çekmek için sürekli güncellemeler yapıyor ve yenilikler getiriyor.

Elite Dangerous herkese hitap etmeyebilir. Ancak uzay boşluğunu tam anlamıya yaşamak istiyorsanız oyuna PS4, XBOX One ve PC platformlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca VR desteği de sunan oyunu Oculus Rift veya HTC Vive kullanarakta oynayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Mass Effect:

Mass Effect

Bioware, Mass Effect: Andromeda ve Anthem düşüş yaşamış olabilir. Ancak orijinal Mass Effect üçlemesi, tüm zamanların en büyük uzay efsanelerinden biridir. Orjinal Mass Effect bize, Komutan Shepard dahil olmak üzere harika karakterler kazandırdı. Samanyolu galaksisinde 2183 yılında geçen hikayede insanlık makinelerin merhametine kalmış durumda.

Efsanevi Mass Effect serisine, Xbox 360, Xbox One, PS3 ve PC platformlarında başlayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

FTL: Faster Than Light:

FTL: Faster Than Light

FTL: Faster Than Light, günümüzde en iyi gerçek zamanlı strateji oyunlarından biridir. Ayrıca uzay yolculuğunun bilinmeyen tehlikelerini etkileyici bir şekilde ortaya koyuyor. Bir yandan gemi yönetimi, diğer yandan araştırmalar ve stratejik mücadeleler FTL’ye muhteşem zenginlik katıyor. Özetlemek gerekirse göreviniz, müttefik mürettebatlara önemli bilgiler vermek için geminizi sekiz farklı gezegen sisteminden geçirmek. Tüm bu süre boyunca düşman filoları sizi takip ediyor, geminizi yok etmeye ve ekibinizi öldürmeye çalışıyor. Ayrıca tüm bu olaylar tamamen rastgele şekilde meydana geliyor.

Bu muhteşem deneyimi yaşamak istiyorsanız FTL: Faster Than Light’ı PC ve iOS platformlarından oynayabilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kerbal Space Program:

Kerbal Space Program

Artık NASA’ya ihtiyacımız kalmadı. Kerbal Space Program uzay araştırmalarında bize yeter de artar. Kerbal Space Program’da, Kerbals adında küçük yeşil insansı yaratıkların yönetiminde bir uzay programı yönetiyorsunuz. Tuhaf gezegen Kerbin'de bulunan uzay istasyonunda, Kerbals'ı roketler ve uçaklar gibi uzay araçları oluşturmak ve ardından uzaya fırlatmak için kullanıyorsunuz. Oyundaki tek amacınız başarısız olmamak. Kerbal Space Program karikatürize grafiklere sahip olsa da gerçekçi bir fizik motoru kullanır.

Eğer hala bu muhteşem yapımı denemediyseniz PS4, XBOX One ve PC platformlarından deneyebilirsiniz.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

To The Moon:

To The Moon

Efsanevi oyun To The Moon’da Johnny Wyles'ın tek dileği Ay'a gitmektir Ama bu dileğin onun için neden bu kadar önemli olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Bir çift doktor Johnny'nin hayatındaki anılarını yeniden yaşamasına izin vermek için bir teknoloji kullanıyor. To The Moon’un derin hikayesi oyunu oynayan herkesin kalbine bir dokunuşta bulunuyor. Evet, oyun uzayla alakalı değil. Ancak Johnny’nin Ay’a gitme isteği, hayatında yaşadığı başarıları ve başarısızlıkları anlatan bir metafor.

Bu duygusal serüveni yaşamanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Oyun Android, iOS, PC ve Nintendo platformlarında mevcut.

Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/best-space-games/
32
17
10
8
3
Emoji İle Tepki Ver
32
17
10
8
3