Deniz Biyoloğu, Büyük Beyaz Köpekbalığı Saldırısına Uğradı (Video)

17
6
3
2
2
Jaws filmiyle hafızalarımızda iyice yer edinen köpekbalıklarının ne kadar tehlikeli canlılar olduğunu biz bir kez daha hatırlatan bir olay yaşandı. Deniz biyoloğu Greg Skomal, bilimsel çalışma kapsamında bir köpekbalığıyla oldukça yakın bir temasta bulundu.

Massachusetts’ten bir deniz biyoloğu, büyük beyaz köpekbalığının görüntülerini çekmek için okyanusa açılmıştı. Ancak böyle yırtıcı bir canlının görüntülerini yakalamaya çalışırken ayaklarına daha fazla dikkat etmesi gerektiğini unuttu.

Biyoloğun atlattığı tehlikeye dair video, salı günü Atlantic White Shark Conservancy (Atlantik Beyaz Köpekbalığı Koruma) tarafından yayınlandı. Videoda, Greg Skomal’ın araştırma gemisinin korkuluklarında dururken 2,7 metrelik köpekbalığının sudan yukarı doğru sıçradığı görülüyor.

Saldırı anı

Saldırı anında Skomal’ın köpekbalığından uzaklaşmak için zıpladığı ve ayaklarını kaçırdığı görülebiliyor. Skomal’ın bu kaydı yapmasının sebebi ise Massachusetts Divison of Marine Fisheries (Deniz ve Balıkçılık Massachussets Bölümü) ve Atlantic Whrite Shark Conservancy tarafından yürütülen bilimsel bir çalışma.

Atlantic White Shark Conservancy, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bu tür karşılaşmalar oldukça nadirdir, bu video ise bu karşılaşmaların meydana gelebileceğini gösteriyor. Beyaz köpekbalıkları vahşi ve tahmin edilemez hayvanlardır. Bu, güvenlik uyarılarının önemi için oldukça güzel bir hatırlatıcı. Suyun içinde ya da dışında her zaman gözünüz açık olsun.”

köpekbalığı saldırısı

Bu, Skomal’ın yaşadığı ilk köpekbalığı saldırısı da değil üstelik. 2018 yılının Haziran ayında yine büyük beyaz köpekbalığıyla oldukça yakınlaşmıştı.

Cap Cod Time’da yer alan bilgiye göre, Massachusetts Division of Marine Fisheries’de çalışan Skomal ve çalışma arkadaşları, bu sezon boyunca 50’den fazla büyük beyaz köpekbalığını işaretlediler. Bu işaretlemelerin sebebi ise uzun vadeli davranışsal çalışmalar.

Skomal’ın daha önce yaşadığı ve yine Atlantic White Shark Conservancy tarafından resmi Facebook hesabında paylaşılan videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://ftw.usatoday.com/2019/11/great-white-shark-breach-catches-scientist-by-surprise
17
6
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
6
3
2
2