6
2
0
0
0

Dünya üzerinde bazı coğrafyalarda suya erişim kolayken Afrika gibi bazı bölgelerde içilebilir su bulmak oldukça zor olabiliyor. İklim değişikliğinin etkileri sonucunda daha da büyüyen bu sorun, teknolojik ürün üreten birçok şirketin de gündeminde. 

Devasa boyuttaki arıtma cihazlarından su pompalarına kadar farklı ürünlerle içilebilir su bulamama sorununa çözüm arayan şirketlerden biri de Danimarka merkezli Vestergaard firması. Filtreli mataralardan büyük boyutlu şişelere kadar farklı ürünler geliştiren Vestergaard, 'LifeStraw Bireysel Pipet' isimli ürünüyle çamurlu suları bile içilebilir hâle getirmeyi vadediyor. Bu içeriğimizin konuğu da tahmin ettiğiniz üzere LifeStraw markalı pipet.

Vestergaard'ın pipeti, içilebilir su bulma sıkıntısı yaşanan veya suyun bakteri yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde kullanılabilir:

lifestraw pipet

İçilebilir su sıkıntısı yaşanan bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş bu ürün, aslında kamp yapmayı sevenler için de iyi bir seçenek olabilir çünkü doğada içilebilir su kaynağına rastlamak bazen zor olabiliyor. Kişiye özel olarak geliştirilmiş olan pipeti, üzerindeki ip sayesinde boynunuza da asabiliyorsunuz. Böylece bunu taşımak için ekstradan bir çaba harcamanıza gerek kalmıyor.

Vestergaard'ın verdiği verilere göre 1.000 litreye kadar suyu temizleyebilen bir filtreye sahip olan pipet, sudaki bakterilerin %99,999999'unu temizliyor. Suyu parazitlerden ayırmadaki başarısı %99,999 olarak açıklanan LifeStraw Bireysel Pipet, özel reçine filtresi sayesinde temelde 0,2 mikrondan büyük tüm parçacıkları ayrıştırabiliyor.

Peki bu pipetle kahve, kola, şalgam gibi içecekleri suya çevirmek mümkün mü?

lifestraw pipet incelemesi

Aklınıza "Günlük hayatta sıkça tükettiğimiz içecekleri bu pipetle içersek ne olur?" sorusu gelmiş olabilir fakat bunun yanıtını vermeden önce farklı bir konuya değinelim. Bu pipet ile tuzlu su filtrelemek mümkün değil. Yani denize yakın bir bölgedeyseniz ve deniz suyunu bu pipet ile içilebilir suya dönüştürmek istiyorsanız farklı filtreleme yöntemlerine başvurmanız gerekiyor.

Gelelim kahve, kola ve şalgamın nasıl filtrelendiğine. Videomuzdan da görebileceğiniz üzere pipet; kahvenin tadını hafifletse de çıkışta hâlâ kahve verirken kolada ise asit ve şekeri ortadan kaldırıyor. Geleneksel içeceklerimizden şalgamda ise pipetin tuzu filtrelediğini belirtelim. Tabii bu noktada ürünün asıl amacının kirli suyu filtrelemek olduğunu hatırlatmakta fayda var dolayısıyla şimdi ürünün vaadini gerçekleştirip gerçekleşmediğine bakalım.

LifeStraw Bireysel Pipet, kirli suyu gerçekten içilebilir suya dönüştürebiliyor mu?

lifestraw pipet incelemesi

İçme suyunun içerisine toprak koyarak oluşturduğumuz kirli suyla yaptığımız testlere göre pipet gerçekten kirli suyu içilebilir suya dönüştürüyor. Bu noktada önceki içeceklerin tadının hâlâ hissedildiğini fakat filtrenin başarılı bir şekilde çalıştığını belirtelim. 

İnternet ortamında 125 TL civarında bir fiyat etiketiyle bulunabilen bu pipeti incelediğimiz içeriğimizin sonuna geldik. İlginç ürünleri inceleyip sizlere deneyimlerimizi sunmaya önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Kaçırmamak için sitemizi ve YouTube kanalımızı takipte kalın.

6
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
0
0
0