Casuslar, Yapay Zekayla Oluşturulmuş Bir Yüzle Siyasilerle Bağlantı Kurdu

8
2
2
1
0
Yapay zekâyla üretilmiş yüzler, sadece bir yenilikten daha fazlası olabilir zira casusluk oldukça büyük bir alan.

Amerikan Associated Press isimli haber ajansına konuşan uzmanlar, casusların ABD'nin siyasi sahnesine sızmak için gerçekte var olmayan Katie Jones adlı bir kişinin fotoğrafını oluşturmak için yapay zekâ kullanmış olabileceğini söylüyorlar.

Uzmanlara göre görüntü, biraz ürkünç bir bakışa sahip olsa da makul kabul edilmeyecek bir seviyede de değil. Bununla beraber bulanık olan küpeler ve tam uyuşmayan farklı renk tonlarındaki gözler, fotoğrafın gerçek olmadığını gösteren işaretlerden ancak görünen o ki bu görüntü bazı siyasi isimleri kandırmak için yeterli olmuş.

Tamamen yapay bir karakter olan Katie Jones, Merkez Bankası Başkanlığı için düşünülen bir isim olan ekonomist Paul Winfree, devlet sekreteri yardımcısı vekili ve kıdemli yardımcısı da dâhil olmak üzere birçok Amerikan yetkilisine ya da siyasi isimle LinkedIn bağlantısı kurdu.

Jones'un arkasındaki kişilerin kim olduğu belli olmasa da başarılı bir şekilde bu siyasi hedefleri tehlikeye attıklarına dair hiçbir gösterge yok. Associated Press isimli haber ajansı, LinkedIn'in konu hakkında yorum yapmasını istedikten kısa bir süre sonra hesap ortadan kaybolurken LinkedIn de sitenin düzenli olarak sahte hesaplardan arındırıldığını açıkladı.

Çin'in casus bulmak için LinkedIn'i kısmi olarak kullandığı da söylerken bu durumun sosyal medyalardaki kişilere tamamen güvenmemek gerektiğini ortaya koyduğunu belirtmek isteriz. Yapay zekânın ise gelecekte çok daha gelişeceğini bildiğimizden güvenilirken konusunda neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/15/spies-used-ai-generated-face-linkedin/
8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0