7
2
1
1
1

Artık gelenekselleşmiş olan dayanıklılık testlerimizin en yeni bölümünde, fazlasıyla iddialı olan Meizu 16th’yi test ettik. Dayanıklılık iddia etmek kolay olsa da, bu iddiayı destekleyebilecek mi, bunu videomuzda göreceğiz. Bundan önce akıllı telefonların dayanıklılık kavramı geçmişine kısaca değinmekte yarar var.

Akıllı telefonlar, çıktıkları günden bu yana büyük bir gelişim sürecinin içerisine girmiş bulunuyor. Farklı teknolojiler ve yenilikler sonucunda iyileşen cihazlar, her yeni nesilde yazılımsal ve donanımsal gelişmeleri de beraberinde getirdi. Akıllı telefonlar başlangıcında hassas ve narin cihazlar olarak tanınmış olsalar da zaman geçtikçe dayanıklılıkları konusunda da araştırmalar ve geliştirmeler gerçekleştirildi.

İlk zamanlarda suya ve toza dayanıklılık konusu üzerine çalışmalar gerçekleştirilirken, şu an bu özellik, birçok telefonda standart denilebilecek bir hale gelmiş durumda. Tabii ki cihazı suya ve toza karşı korumanın yanı sıra cihazın yapısal dayanıklılığını da sağlamlaştırmak büyük bir önem arz ediyor.

Meizu 16th, çerçevelerinde kullandığı, cerrahi malzemelerde kullanılan paslanmaz çelik sayesinde güçlü bir kasa vadediyor. Bunun yanı sıra Gorilla Glass olup olmadığı hakkında bir bilgi olmasa da çizilmeye dayanıklı olduğu da belirtiliyor.

Tabii ki bu kadar iddialı bir telefona dayanıklılık testi yapmasaydık olmazdı. Lafı fazla uzatmadan sizleri; çizilme, suya dayanıklılık ve düşme testi gibi birçok testi uyguladığımız videoyla baş başa bırakıyoruz. 

7
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
2
1
1
1