Çift Kameralı iPhone İçin Patent İhlali Suçlaması

15
3
3
2
2
Corephotonics isimli bir firma, Apple'ın kendi patentli kamera teknolojilerini izinsiz bir şekilde kullandığını iddia etti. 2012 yılından bu yana bir anlaşmazlık içerisinde bulunan iki firmanın yeni tartışma odağındaysa iPhone'un son telefonları iPhone XS ve XS Max bulunuyor.

İsrail merkezli kamera teknolojileri firması Corephotonics, mevcut iPhone ürünlerinin kendi patent haklarını ihlal eden bir çift kamera teknolojisini kullandığını belirtti. İsrailli firma, yıllar boyunca farklı dava dosyaları düzenlemişti ve şimdi de çift kameralı iPhone ürünleri için yeni bir dosya hazırlamaya koyuldu.

Corephotonics isimli firmanın açıklamalarına göre Apple ve Corephotonics isimli firmalar arasında 2012'den bu yana süregelen bir tartışma bulunuyor. Yıllar boyunca Apple'ın mühendis ekibiyle birlikte çift kameralı kamera modüllerini tartıştığını belirten firma, işleri yoluna koymak için yeni bir dosya hazırladığını belirtti.

çift kameralı iphone

Dahası, Corephotonics isimli firmanın iddialarına göre Apple'ın telefoto lensleri için izin alması 2012 yılında, lensleri test etmesi 2014 yılında gerçekleşti. Açılan dava dosyasına göre bu durumun bugün iPhone telefonlarda kullanılan kamera modüllerini geliştirmek için son derece önemli olduğu belirtiliyor.

apple

Apple, Corephotonics ile bir anlaşma imzalamadan önce 2016 yılında iPhone 7 Plus'ı çıkarttı. Corephotonics'teki yüksek yetkili kişilerden biri, telefon çıkmadan önce Apple'a ulaşarak tekrardan bir ortaklık için teklifte bulunmuş ancak sonuç alamamıştı. Kamera teknolojileri üreten firma, bu hareketin ardından 2017 Kasım'da iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus'ın kamera modüllerini inceleyerek telefonlarda kullanılan yakınlaştırma teknolojilerinin kendi patentlerinden alıntı olduğunu iddia etti.

2018 yılının nisan ayında iPhone X'u hedef alan ikinci bir dava dosyası açıldı. Bugün açılan dava dosyaları da iPhone XS ve XS Max'i hedef alıyor ve Corephotonics, Apple'ın çift kameralı iPhone telefonlarında patent ihlali konusunu çok iyi bir şekilde bildiğini söylüyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/dualcamera_tech_in_iphones_said_to_be_infringing_multiple_patents-news-38701.php
15
3
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
2
2