Coca Cola, 34 Yıl Önce Satışa Sunup Kaldırılan New Coke'u Stranger Things İçin Yeniden Satacak

55
6
6
6
5
Netflix'in popüler dizisi Stranger Things ile Coca Cola, ilginç bir pazarlama stratejisine imza attı.

Atlanta merkezli içecek firması Coca Cola, Netflix’in popüler dizisi Stranger Things’in üçüncü sezonu öncesinde sınırlı bir süre için “New Coke”u yeniden canlandıracak. Şirket, 1985 yılında –dizinin üçüncü sezonunun geçeceği tarih- müşterilerine yeni formüllü içeceği New Coke’u sunmuş ve çok da başarılı olamamıştı. Coca Cola, yaptığı açıklamada dizinin üçüncü sezonu boyunca New Coke’un satışa sunulacağını söyledi.

Netflix, içeceğin dizinin üçüncü sezonda kullanılması konusunda herhangi bir ödeme kabul etmediklerini söylerken, dizinin yaratıcıları Ross ve Matt Duffer kendi fikirlerini tasarladılar. Kola kutuları ve şişelerinin üstünde bulunacak olan Stranger Things etiketleri, dizinin reklamının yapılmasına yardımcı olacak.

Netflix, kullanıcılarına kablo tv ve uydu kanallarının aksine reklamsız bir seçenek sunarak bugün 150 milyar doları bulan iş kolu yaratmıştı. Şirket, şimdi de geleneksel reklam satışı yapmadan büyük şirketlerle çalışmanın yolları üzerine planlar yapıyor.

Netflix’in küresel pazarlama ortağının yöneticisi olan Barry Smyth “Bu, bizim için yeni bir alan. Bunu kâr için yapmıyoruz. Müşterilerimizin güzel deneyimler yaşamaları için yapıyoruz” dedi.

Servis dışından araştırmacılardan elde edilen bilgiye göre Stranger Things, platformun en popüler dizisi ve bu popülerliği sayesinde Netflix’e yeni iş fırsatları da sunuyor. Hasbro firması, popüler masa oyunu Monopoly’nin Stranger Things sürümünü çıkarmıştı. Bir giyim firması olan Hot Topic de Stranger Things tişörtleri ve kazakları satmıştı.

Şirket, New Coke’u Nisan 1985 yılında tanıtmıştı ancak hayranlar tarafından posta ve telefon şikayeti yağmuruna tutulmuşlardı. Şirket, 79 gün sonra geri adım atarak, orijinal formüllerine geri döneceklerini duyurmuştu.

ABD’deki çeşitli şehirlere otomatlar olarak yerleştirilecek olan Stranger Things temalı kolaların ABD dışındaki ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı belli değil.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-21/netflix-turns-new-coke-into-the-latest-star-of-stranger-things
55
6
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
55
6
6
6
5