Call of Duty: Warzone’da 'Tespit Edilemez' Bir Hile, Daha Yayınlanmadan Engellendi

29
9
5
2
2
Geçtiğimiz günlerde Call of Duty: Warzone için geliştirilen ve tespit edilemez olarak tanıtılan yeni bir hile, daha çıkış yapmadan Activision’ın engeline takıldı. Şirket, hilenin geliştiricisiyle temasa geçerek hilenin yayınlanmasını ve geliştirilmesini engelledi.

Geçtiğimiz günler içinde Call of Duty: Warzone, yeni ve ‘tespit edilemez’ bir hile sistemiyle karşı karşıya kalmıştı. User Vision Pro ismiyle gösterilen bu hile yazılımı, oyuncuların nişan almalarını otomatik olarak gerçekleştiriyor, silahı da kendisi ateşliyordu. Hilenin en kötü yanıysa yalnızca PC’de değil, konsolda da kullanılabilecek olmasıydı.

Call of Duty: Warzone oyuncularının daha hileyi görmeden oyundan soğumalarına neden olacak bu hile, Activision tarafından da yayınlanan videolar sayesinde görüldü. Geliştirici şirket, bu hileyi barındıran tüm videoların kaldırılması için harekete geçti. Hile barındıran videoların yanı sıra Activision, hilenin yapımcısıyla da temasa geçerek oyuncuları sevindirecek kararın alınmasını sağladı.

Hilenin geliştiricisi internet sitesini kapattı:

warzone

Activision, User Vision Pro isimli söz konusu hilenin geliştiricisi olan User101 iletişime geçti ve bunun ardından geliştirici, hileyle ilişkili olan internet sitesini kapattı. Bununla birlikte hileyi geliştirmeye devam etmeyeceğini de paylaştığı bir açıklamayla duyurdu:

Activision Publishing, Inc’in talebi üzerine, artık onların oyunlarından yararlanmak için kullanılabilecek yazılımlar geliştirmeyecek veya bunlara erişim sağlamayacağım. Amacım asla yasa dışı bir şey yapmak değildi. Bu projeye bu kadar dikkat çeken videonun sonunda ‘Çok yakında’ yazıyordu. Yazılım hiç yayınlanmadı.

Call of Duty: Warzone’da oyuncuların sesini dinlemeye devam eden Activision, hile yayınlanmadan önünü kesmesiyle yeniden oyuncuların takdirini toplamayı başardı. Activision, hileye karşı olan mücadelesinde bugüne kadar toplamda 500 binden fazla oyuncuyu banladı.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/undetectable-call-of-duty-warzone-hack-taken-down-cancelled
29
9
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
9
5
2
2