Sadece Çok Dikkatli İzleyicilerin Yakalayabileceği 18 Şahane Film Detayı

75
13
12
3
3
Muhtemelen pek çoğunu izlediğiniz bu popüler yapımlar hakkındaki şaşırtıcı detayları öğrendiğinizde, söz konusu filmleri yeniden açıp izlemek isteyebilirsiniz.

Bir filmi izlerken aslında sayısız detay kaçırıyoruz. Sahnelere incelikle yerleştirilen unsurlar çoğu zaman ya fark edilmiyor ya da birkaç kişinin fark edip paylaşmasıyla duyuluyor. Film kötü bile olsa bu tarz detaylar film ekibine saygı duymamız için başlı başına bir neden.

Birazdan göreceğiniz detaylar öyle her yerde rastlayacağınız türde olanlardan değil. Interstellar, Seven, Harry Potter, Geleceğe Dönüş ve daha pek çok önemli filmin içindeki ve arka planındaki bu detayları öğrenince eşe, dosta anlatmak isteyeceksiniz.

Interstellar'daki su gezegeni sahnesinde çalan müziğin her 1.25 saniyesinde tik tak sesi duyulur. Her tik tak sesi Dünya'da bir günün geçtiğinin habercisidir.

interstellar

Harry Potter serisi boyunca (2001-2011) kostümü defalarca değişen onlarca karakterin aksine kostümü hiç değişmeyen tek karakter Snape'ti.

harry potter

Upgrade (2018) ve Görünmez Adam (2020) filmlerinin yönetmeni Leigh Whannell, 2004 yapımı Testere filminde Adam karakterini canlandırmıştı. Yönetmen bu yüzden her iki filmine de Jigsaw grafitisi gizleyerek saygı duruşunda bulunur.

saw

Geleceğe Dönüş'te Marty'nin 1955'te reklam panosunda gördüğü "Yarının Evleri", ailesinin eviyle birebir aynıdır.

marty

Babamın Penguenleri filminin kapanış jeneriğinde "Filmin yapımı sırasında hiçbir penguene zarar gelmemiştir." bilgisine ek olarak, "Öte yandan, Jim Carrey acımasızca ısırılmıştır. Ama bunu hak etmişti." bilgisi yer alıyor.

jim carrey

Otobüste, Forrest Gump'ın oturmasına izin vermeyenlerden biri olan bu kızı, Tom Hanks'in kızı Elizabeth canlandırdı.

forrest gump

'Arabalar' animasyonunda kanyonların tamamı klasik arabalar ve kaput süslemelerinden oluşuyor.

arabalar filmi

Watchmen'in açılış sahnesinde Nite Owl, Gotham Opera Binası'nın dışında Thomas ve Martha Wayne'i bir hırsızdan kurtararak Bruce Wayne'in bu evrende Batman olma ihtimalini ortadan kaldırır.

watchmen

Jojo Rabbit filminde hayali Hitler, sigara ikram ederken ve et yerken görülür. Gerçekte, Hitler sigaraya şiddetle karşıydı ve vejetaryendi. Bu da Jojo'nun Hitler hakkında çok az şey bildiğini ima ediyordu.

jojo rabbit

Contact (1997) filminde Ellies'in çocukluğunda çizdiği ağaçlar ve manzara, solucan deliğini kullanarak gittiği yerde karşısına çıkar.

contact

Titanik'teki bir çocuğun topaç çevirdiği bu sahne, batmadan önce gemide çekilmiş bir fotoğraftan esinlenildi.

titanik

Karede bulunan çocuk ve babası Titanik'ten kurtulan yolculardandı.

1995 yapımı Seven'da John Doe'nun konuşmasını yaptığı sahnede yüzü, tel örgü eşliğindeki çekim açısı ile 7 bölüme ayrılmıştır.

seven film

Will Smith'in bakışları arasında, Umudunu Kaybetme filmine konu olan gerçek Chris Gardner'ın geçişi.

umudunu kaybetme

Yeniden kurgulanan Justice League'in bu sahnesinde İntiharı Önleme Vakfı'nın "Yalnız değilsin" afişi yer alıyor.

justice league

Zack Snyder’in kızı Autumn, 2017'de filmin çekimleri sırasında canına kıydı ve yönetmen yeniden kurguladığı bu filmi kızına adadı.

Blade Runner 2049'da bilindiği üzere Replikant'lar ancak sol üst köşeye baktıkları zaman tespit edilebiliyorlar. Filmin başında da izleyicinin sol üst köşeye bakmasını sağlayan "Replicants" yazısı belirir.

blade runner 2049

Vulcan selamı, Star Trek serinin çekimleri sırasında, Yahudi olan Leonard Nimoy tarafından eski Yahudi rahiplerinin Kohanim adlı selamlamalarından esinlenilerek uyduruldu.

vulcan selamı yahudi

2007 yapımı Ratatuy animasyonunda, 2009 yapımı Yukarı Bak'tan Remy isimli köpeğin havlamasını duyarız ve gölgesine rastlarız.

pixar

Kahve dükkanı sahnesi sırasında siyah olan duvardaki kalp graffitisi sadece 5 saniye sonra Baby'nin Debora'yı ilk gördüğü an kırmızıya döner.

baby driver

Kaynak: Film Gerçekleri

75
13
12
3
3
Emoji İle Tepki Ver
75
13
12
3
3