Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği”nde Bambaşka Bir Mesaj Çıktı!

2
0
0
0
0
Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği”nde Bambaşka Bir Mesaj Çıktı!
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından biri olan Leonardo Da Vinci’nin en ünlü tablosu Son Akşam Yemeği için bir detay daha dikkat çekti.

Özellikle Dan Brown’un başarılı kitabı ve Akiva Goldsman’ın senaristliğinde çekilmiş olan Da Vinci Şifresi filmi ile dünya genelinde popülarite ve merak konusu olan sanat tarihinin gelmiş geçmiş en ünlü ve en önemli isimlerinden biri olan Leonardo Da Vinci, herkes tarafından ilk olarak Mona Lisa tablosu ve tabiki Son Akşam Yemeği ile hatırlanır.

Mona Lisa’yı bir kenara bırakacak olursak Son Akşam Yemeği için şimdiye kadar binlerce çalışma yapıldı, birçok sır ortaya çıktı. Fakat dini değerler bakımından oldukça basit ancak en etkili mesajı şimdiye kadar fark edilmemiş.

Smithsonian Channel isimli kanal tarafından hazırlanan kısa belgeselde konuşan Da Vinci Ekpertii Mario Taddei, son akşam yemeğinin Da Vinci versiyonu dışındaki tüm varyasyonlarında Hz. İsa’nın ve 12 havarisi "halo" adı verilen ışıklı halka ile kutsallık ve ölümsüzlük gösterilirken Da Vinci tabloda hiçbir şekilde kutsal ve dini öğelere yer vermeden (kutsal şarap ve ekmek dışında) İsa’nın da 12 havarisinin de sıradan bir ölümlüler olduğunu içten içe vurguladığı keşfedilmektedir.

Yani buradan hareketle dini inançlara göre Tanrı’nın dünyaya gönderdiği bir peygamber olan Hz. İsa için Leonardo “O da sizin ve bizim gibi sıradan, ölümlü bir insandı” imajı vermiş. Ancak bunu kutsallığı yok saymak için mi yoksa kutsal olduklarını kabul ederek fiziki yapıda ölümlü ve sıradan olmaktan mı bahsetmek istemiş şu anda bu durum net değil.

Ancak görünüşe göre Da Vinci’nin çalışmalarından daha birçok farklı yenilikler ve detaylar görmeye devam edeceğiz gibi..

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0