Dark Web'in Popüler Pazarı Dream Market, 30 Nisan'da Kapatılıyor (mu?)

24
6
4
3
1
Bilinen internetin en alt katmanlarında yer alan Darknet'in önemli pazarlarından Dream Market, yapılan operasyonlar ve tutuklamalar faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Deep Web'den sonra adını en çok duyduğumuz şifreli internet ağı Darknet'in en popüler pazarı Dream Market, ani bir kararla Nisan ayında kapanma kararı aldı. Varlığını uzun süredir sürdüren ve adını duyuran Dream Market'in bu kararı almasının arkasında ciddi sebepler yatıyor.

2013'ten bugüne kadar en büyük yasa dışı pazar olan Dream Market'in federal soruşturmalar ve yakın zamandaki tutuklamaların ardından bu kararı aldığı duyuruldu. Konuyla ilgili Darknet'teki bir forumda konuşan yetkili, "Dream Market, adil ve onurlu bir şirket olacak ve bir ortak şirkete devredilecek" dedi. Darknet ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki ilgili habere göz atabilirsiniz.

FBI'ın düzenlediği SaboTor adlı operasyonla birlikte geçtiğimiz iki ayda 7 milyon dolardan fazla nakit para, kripto paralar ve altın ele geçirildi. 12 Mart'ta sona eren SaboTor adlı operasyonda 60'tan fazla tutuklama gerçekleştirildi. Tutuklamalarla birlikte 50 Darknet hesabı da kalıcı olarak kapatıldı.

Darknet'in en popüler pazarlarından biri olan Dream Market, 30 Nisan'da tamamen kapatılacak. FBI'ın operasyonla ilgili yazısına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/dark-web-drug-dream-market-fbi-honeypot-a8843456.html
24
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
6
4
3
1