Diğerlerinden Oldukça Farklı Olan 8 Android Akıllı Telefon Modeli

69
22
9
6
4
Bazı akıllı telefonların sahip olduğu özellikler, onları diğerlerinden farklı kılmaya yetiyor. İşte oldukça farklı özelliklere sahip akıllı telefonlar.

Akıllı telefon tasarımlarının son yıllarda giderek sıradan ve sıkıcı bir hal almaya başladığı hepimizce malum. Çünkü bazı özellikleri dışında birçok akıllı telefon modeli birbirine oldukça benzer tasarımlar ile beraber geliyor ve yapabilecekleri pek fazla bir şey yok. Fakat ana tasarım çizgilerinin biraz dışına çıkan, bazı özellikleriyle diğerlerinden biraz daha farklı olan kimi akıllı telefon modelleri de yok değil. Şimdi dilerseniz en farklı ve özel sekiz akıllı telefon modelini hep birlikte inceleyelim.

Kripto Para Canavarı: Sirin Labs Finney

Sirin Labs Finney, muhtemelen ismini ilk kez duyduğunuz bir akıllı telefon modeli. Kasım ayında piyasaya çıkması beklenen bu sıra dışı telefon, “Blockchain” denilen, kripto para işlemlerini daha güvenli hale getirmek üzere kullanılan bir blok zinciri özelliğine sahip olacak. Android 8.1 tabanlı Sirin arayüzüyle gelecek olan cihazın kripto jetonları otomatik olarak daha güvenli hale getireceği söyleniyor. Telefonun diğer bir göze çarpan özelliği ise arkadan kaydıraklı ikincil bir ekranı olması. Bu açıdan telefonun yeterince ilginç olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Profesyonel Fotoğrafçılar İçin: Red Hydrogen One

Günümüzde zaten amiral gemisi akıllı telefonlar ile oldukça kaliteli ve mükemmel görüntüler elde edebiliyorsunuz. Fakat Red Holywood Studios, bu yılın Ağustos ayında duyurduğu Red Hydrogen One ile bu işi bir adım daha öteye götürmeyi planlıyor. Fotoğrafçılık yetenekleriyle holografik ekran özelliğini bir araya getiren bu gizemli cihaz, kullanıcıların profesyonel kamera merceklerini telefona monte etmelerini sağlayan modüler sensörlere sahip. Holografik ekrana gelince. Bu konuda henüz bir bilgi edinilebilmiş değil fakat cihazı gören kullanıcıların raporları olumluydu.  

Yazmayı Sevenler İçin: BlackBerry KEY2

Bir zamanların en prestijli telefon markaları arasında gelen BlackBerry, hala fiziksel tuşlara sahip akıllı telefonlar üreten yegane firmalardan birisi. Çünkü söz konusu bu klavye şirket ile özdeşleşmiş bir simgeydi. Markanın hem dokunmatik ekrana hem de fiziksel klavyeye sahip olan modeli BlackBerry KEY2, 4.5 inç büyüklüğünde bir ekran, Snapdragon 660 işlemci, 6GB RAM ve 64GB depolama alanına sahip. 35 Tuşlu QERTY klavyesi ile birlikte KEY2, günümüzün en sıra dışı akılı telefonları arasında bulunuyor.

Hem Tablet Hem de Akıllı Telefon İsteyenler İçin: ZTE Axon M

Samsung katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar üzerinde patentler alıp duyurular yapadursun, ZTE, Axon M ile bu konuda değişik bir çalışmaya imzasını attı bile. Tıpkı bir cep aynası gibi açılan cihazın iki adet 5.2” büyüklüğünde ekranı bulunuyor ve ekranları açtığınızda 6.75” büyüklüğünde tablet benzeri bir panel ortaya çıkıyor. Bu ekranlar çoklu görevlerde, web’de gezinmelerde ve video izlerken oldukça göz alıcı duruyorlar.

Flip Telefon Severlere Özel: Samsung W2018

Akıllı telefon sektöründe “Flip telefon isteyen zengin insanlar” isimli bir pazar var. Bu durum kullanıcılara ufak çaplı bir ürün pazarı gibi görünebilir fakat küçüklüğü, Samsung’u süper pahalı ve yüksek kaliteli flip telefonları üretmekten alıkoyamadı. Yeni Samsung W2018, Snapdragon 835 yonga seti, 6GB RAM, 64GB depolama alanı ve çift diyaframlı kamerası ile birlikte geliyor. Cihazın fiyatı ise şimdiden 2.000 dolar olarak belirlenmiş bile.

Büyük Ekranlı Çerçevesiz Telefon İsteyenler İçin: Vivo Nex ve Oppo Find X

Ekran ve gövde oranı en gelişmiş telefonlar üretmek, sektörün önde gelen markalarının elde etmeye çalıştıkları bir şey. Bununla birlikte hiçbir markanın Oppo Find X ve Vivo Nex’te olduğu gibi açılan bir kamera geliştirme cesaretine giremediğini de söylemek gerekir. Cihazların ön kısımlarında ekrana daha çok yer açmak için kullandıkları bu taktik, pop-up kameraların geleceği hususunda belirsizliğini koruyor.

Büyük Telefonları Sevmeyen, Gelişmiş Özelliklerden Vazgeçemeyenler İçin: Xperia XZ2 Compact

Sadece birkaç yıl evvel, yüksek kaliteli özelliklere sahip 5” ekranlı bir akıllı telefon hayal etmek oldukça çılgınca olurdu. Fakat teknoloji gelişti ve çok daha ufak ebatlarda çok daha gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlara şahit olabiliyoruz. Bunlardan birisi ise Sony Xperia XZ2 Compact. Google Pixel’den daha ufak olan bu cihazın kalbinde Snapdragon 845 işlemci yer alıyor. Tek elinizle rahatlıkla kullanabileceğiniz telefon, cebinizde de hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla taşınabiliyor. Eğer hedefiniz ufak ebatlı bir performans canavarı ise Xperia XZ2 Compact tam size göre.

Akıllı Telefonlarda “Oyun Benim Vazgeçilmezimdir” Diyenler İçin: Asus ROG

Razer oyun telefonunun piyasaya sürülmesinden bu yana birçok marka oyunlar için geliştirilmiş akıllı telefonlar duyurdu. Belki de bunlar arasında en heyecan verici modellerden birisi hiç şüphesiz ki Asus ROG’du. Oyunla ilgili ileri seviye teknik özelliklerinin yanı sıra yatay ve dikey modlarda tuttuğunuzda hareketleri ileri seviye algılayan dokunma sensörleri onu eşşiz kıldı. Daha sonra yoğun çalışmalarda kullanmak üzere tasarlanan bir soğutucu ve portatif dock ise ROG için Asus tarafından satışa sunuldu. Nintendo Switch’i aratmayan bu telefonun 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/niche-unique-design-phones-885525/
69
22
9
6
4
Emoji İle Tepki Ver
69
22
9
6
4