DJI, Drone Yarışçıları İçin Ultra Düşük Gecikmeli Yeni Gözlüğünü Duyurdu

6
3
2
0
0
Uçan robotlar olan drone'lar için düzenlenen yarışlara gerçekleşen katılımlar fazlasıyla arttı. Doğru orantılı olarak drone yarışçılarında da artış görüldü. DJI ise bu yarışçıların performansını tavana çıkartacak bir gözlüğü bugün piyasaya sürdü.

Çok kısa bir şarj süresiyle havada saatlerce uçabilen ve kilometrelerce menzile sahip olan drone'lar için devletler, bazı bölgelerde izinsiz uçuş yapılması durumunda kullanıcısına hapis cezası bile verebiliyor.

Drone'ları özel parkurlarda yarış için kullanan kişilerin sayısı da son zamanlarda bir hayli arttı. Drone'ların üzerinde bulunan kameradaki görüntünün gözlüğe aktarılması yoluyla droneu aynı bir pilot gibi yöneten profesyonellere yönelik ekipmanlarda bir gelişme yaşandı.

Çin merkezli teknoloji şirketi olan DJI, drone sektöründe adı sık geçen şirketler arasında yer alıyor. Yarışlara yönelik dronelarını tasarlayıp üreten DJI, drone yarışçılarına özel yeni bir gözlüğü lanse etti.

Tam 4 kilometre menzile sahip olan DJI'ın FPV (First person view - birincil şahıs bakış açısı) sistemi, kristal berraklığında ve kesintsiniz/bölünmesiz HD kalitesindeki görüntüyü sadece 28 milisaniye (ms) gecikmeyle kullanıcısına aktarabiliyor.

DJI'ın önceki gözlüğünün gecikme süresinin 50 milisaniye olduğu göz önünde bulundurulduğunda yeni gözlüğü ile DJI büyük bir işi başarmış gibi gözüküyor.

Yarış, standart ve LED (gece görüş için) olmak üzere toplamda 3 adet moda sahip olan gözlük, sekiz adet 5,8 GHz kanalına destek vermesi sayesinde 1 ekipman ile 8 drone'un kontrolünün sağlanabilmesine de olanak tanıyor.

An itibariyle FPV Fly More Combo ve FPV Experience Combo  olmak üzere iki paket hâlinde satılan gözlüğün Fly More paketinin fiyatı 929 dolar olarak belirlenirken Experience paketi ise 819 dolardan raflardaki yerini aldı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/31/dji-reveals-ultra-low-latency-goggles-for-drone-racers/
6
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
0
0