Etkileyici Olduğu Kadar Tehlike Saçan Drone: Throwflame TF-19 Wasp

33
9
3
2
0
Throwflame TF-19 Wasp ismiyle üretilen bir drone, sahip olduğu yetenekleri ve fiyatıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Webtekno ekibi olarak bugüne dek, pek çok drone haberini sizlere sunduk. Ancak bu sefer tanıtacağımız drone, daha öncekilere hiç benzemiyor. Etkileyici, ama bir o kadar da tehlikeli olan bu drone'un ismi;  Throwflame TF-19 Wasp.

Bu drone, yarın piyasaya sürülecek ve parçalar halinde satılacak. Başlangıç fiyatı 1.499 dolar (yaklaşık 8.550 TL) olacak ve bu ücret drone'un uçurulması için yeterli olmayacak. Eğer bu drone tüm ekipmanlarıyla uçurulmak istenirse, 2.600 dolar (yaklaşık 15.000 TL) daha ödeme yapılması gerekecek.

Drone'un özelliklerine geçmeden önce belirtilmesi gereken bir husus var. Bu drone ciddi anlamda etkileyici bir yapıya sahip. Ancak bu etkileyici yapı, büyük bir tehlikeyle birlikte geliyor.

Karşınızda Throwflame TF-19 Wasp:

drone

Bu drone ilk başta fazlasıyla klasik görünüyor. Ancak bu drone'u diğer drone'lardan ayıran bir özelliği bulunuyor: Üzerinde bulunan lav silahı. Lav silahları üzerinde çalışmalar yürüten bir şirket tarafından geliştirilen bu drone, belirlediğiniz hedeflere alev püskürtmenize imkan sağlıyor. Yapılan açıklamalara göre bu drone, 100 saniye boyunca kesintisiz alev püskürtebiliyor ve 7 metrelik püskürtme menziline sahip. 

Şirket bu drone'un, kuru otların imhasında ve eşek arılarının yuvalarının yok edilmesinde kullanılabileceğini söylüyor. Ancak bu işlemler için üzerinde lav silahı olan bir drone'a gerek olup olmadığı ise tartışma konusu. 

Throwflame TF-19 Wasp alev püskürtürkense şöyle görünüyor;

lav silahı

Şirket, geliştirmiş olduğu bu drone'un tanıtımını yapmak için bir video paylaştı. Videoda drone'un yetenekleri açıkça gözlemlenebiliyor. İşte o video;

Drone, şirkete göre makul sebeplerle kullanılacak olsa da, farklı amaçlarla kullanılması durumunda büyük sorunlara yol açabilir. Sizin bu drone hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

  • Not: İçerikte belirtmiş olduğumuz ek 2.600 dolarlık tutar, drone'un en yüksek donanımlar içermesi halinde ödenecektir. Batarya ve motor gücü seçeneklerinin düşürülmesi dahilinde, ödenmesi gereken tutar değişecektir.
Kaynak : https://www.theverge.com/2019/7/16/20697157/the-flamethrower-drone-will-soon-be-a-thing-you-can-buy
33
9
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
9
3
2
0