Domino’s'tan Arabadan Pizza Siparişi Vermenizi Sağlayacak Teknoloji

9
5
4
1
0
Teknolojiyi kullanmak konusunda hevesli bir firma olan Domino’s, şimdi de otomobillerin bilgi eğlence sistemlerinden pizza söylemeyi mümkün kılacak bir proje geliştiriyor.

Yemek söylemek için pek çok farklı alternatifimiz var. Bu iş için özel uygulamaları kullanabilir, internetten sipariş verebilir ya da en eski yöntemle telefon açabiliriz. Peki bu alternatifler herkes için yeterli mi? Domino’s Pizza’ya göre değil.

Dünya çapında hizmet veren pizza zinciri, otomobillerin bilgi eğlence sistemleri üzerinden pizza siparişi vermeyi ve pizzanın pişme aşamalarını adım adım takip etmeyi mümkün kılan bir uygulama geliştiriyor.

Firma, AnyWare adlı yazılım firması ile işbirliğine gittiğini belirtirken, yeni sistemin tanıtımı nisan ayında yapılacak olan Restaurant Leadership Conference (Restoran Liderliği Konferansı)’nda tanıtılacak. Yazılımın temelinde ise Xevo Market uygulamaları bulunacak. Xevo Market araç içinde ödeme yapmak gibi amaçlarla da kullanılıyor.

Domino’s henüz hangi araçlardan pizza ödemesi yapılabileceğini açıklamadı ancak Xevo’nun Hyundai ile sıkı bir işbirliği içerisinde olduğu biliniyor. Ayrıca yayınlanan tanıtım görselinde gördüğümüz iç konsol da General Motors’un otomobillerine ait, yani bu iki firmanın araç içi bilgi eğlence sistemlerine bu özelliğin ekleneceğini öngörebiliriz.

Domino’s, Ford ile de sürücüsüz otomobiller konusunda çalışıyor. Firmanın amacı, otonom araçların şoförleri olmadan gelip pizza alıp dönebileceği bir sistem oluşturmak. Domino’s daha önce de pizza teslimat robotu ve kendi teslimat aracını duyurmuştu. Yani firmanın farklı teknolojiler denemesi ilk değil. Hatta araç içinden sipariş uygulaması fikri firmanın yaptığı en ilginç şey de değil.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/dominos-pizza-infotainment-system-ordering/
9
5
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
1
0