Dünyanın En Büyük Amfibisi Bir Müzede Keşfedildi

15
9
1
1
0
Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde bulunan Güney Çin semenderi örnekleri üzerinde yapılan çalışmalar, Dünya’nın en büyük amfibisinin bu hayvan olduğunu ortaya çıkardı. Güney Çin semenderleri, günümüzde yok olma tehlikesi altında bulunuyor.

Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde bulunan Güney Çin semenderi örnekleri üzerinde yapılan çalışma, bu hayvanların dünyanın en büyük amfibileri olduğunu ortaya çıkardı. Güney Çin semenderlerinin boyu, 2 metreyi bulabiliyor.

Müzedeki örnekler ve canlı örnekler üzerinde yapılan çalışma, daha önce üç ayrı tür olduğu düşünülen semenderlerin, Çin’in farklı bölgelerinde yaşayan tek bir tür olduğunu ortaya çıkardı.

güney çin semenderi

Güney Çin semenderlerinin nesli tehlike altında bulunuyor. Bilim insanları, Güney Çin semendelerinin neslinin tükenmesinin engellenmesi için koruma önlemleri alınması gerektiğini belirtiyor. 

Güney Çin semenderleri, Çin’de lüks gıda tüketiminde kullanılıyor. Bu yıl Çin genelinde yapılan hasat, bu hayvanın sayısının çok azalmasına neden oldu. 

Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde yapılan ortak çalışmanın araştırmacılarından olan Melissa Marr, “Bu bulgular, Güney Çin’in dev semenderlerini vahşi doğada korumak için acil müdahalelerin gerekli olduğu bir zamanda ortaya çıktı” dedi. 

Bilim insanlarının, müzede bulunan semender örnekleri üzerinde yaptığı çalışmada, Çin dev semenderlerinin tarihine de bakıldı. Semenderlerin soy ağacı çok eskiye dayandığı için bu canlılar “canlı fosil” olarak kabul edildi. 

Kaynak : https://www.bbc.com/news/science-environment-49692583
15
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
9
1
1
0